Nem og lækker marengskage med nektariner og karamel

Her giver vi dig kokken Martin Bergs opskrift på en fantastisk nem og lækker marengskage.

Marengs og nektarinkage fra ARKET
© ARKET

Nem og lækker marengskage med nektariner og karamel

8 portioner

INGREDIENSER

  • 10 nektariner
  • 100g saltet smør i tern af 1 cm
  • 200g sukker
  • 2 færdiglavede marengsbunde
  • 200g sandkage eller lignende, som har ligget tilovers, brudt over i tern af 2 cm
  • 5 dl fløde
  • 2,5 dl æble juice
  • 1 vaniljestang
  • 100g ristede og saltede Valencia mandler
  • 1 tsk havsalt

METODE

  1. Udsten og halver nektarinerne. Steg dem med den skårne side nedad i en smule smør i en dyb pande ved medium varme, indtil de er bløde. Tag dem af varmen. Tilføj sukker til panden for at lave smørkaramel. Når sukkeret begynder at karamellisere, tilføjes resten af smørret stykke for stykke og det piskes sammen. Hæld herefter langsomt 1 dl af fløden i. (Vær forsigtig! Det kommer til at boble og splaske.)

  2. Flæk vaniljestangen, skrab kernerne ud i karamellen og lad det koge sammen i omkring et minut. Når karamellen har kølet en smule ned, så tilføj nektarinstykkerne, skåret i kvarte. Pisk den resterende fløde til flødeskum. Læg kagestykkerne i blød i æblejuicen. Hak mandlerne groft.

  3. Så er det samletid! Placér nogle af kagestykkerne på toppen af marengsbunden, dernæst en smule af flødeskummen og halvdelen af nektarinerne. Tilføj den anden marengsbund og gentag.

  4. Drys kagen med hakkede nødder og kom karamelsovs på toppen.

Opskrift på marengs og nektarinkage fra ARKET
© ARKET
Opskrift på marengs og nektarinkage fra ARKET
© ARKET
ARKET Cookbook
© ARKET

Opskriften stammer fra kogebogen ARKET Cookbook, begået af ARKETS kok og konceptudvikler Martin Berg. Læs mere om kogebogen her.

Du kan også kaste dig ud i en lækker iste med æble, mynte og ginger beer – også fra Cookbook.