© Pia Enghild

To slags konfekt med blodappelsin

Det er nu at forberedelserne til jul starter og det er ingen jul uden konfekt.

Prøv denne lækre, friske version af julens konfekt. Kandiseret blodappelsin
Opskrift til 4 personer

blodappelsin 1 stk., skallen herfra – gem kødet
rørsukker 5½ spsk.
perlesukker 1 dl

Skær skallen af blodappelsinen med en skarp kniv. Fjern så meget af de hvide hinder fra skallen som muligt, og skær skallen i strimler. Gem appelsinkødet til marcipan-opskriften.

Dæk strimlerne med rigeligt vand, og lad dem stå i køleskabet natten over.

Si vandet fra, og giv skallen et opkog i ½ liter frisk vand. Si vandet fra, når det bobler, og gentag denne proces tre gange i alt. Sigt vandet fra, når sidste opkog er gennemført.

Kom rørsukker og de afdryppede strimler tilbage i gryden, og kog dem ved jævn varme og under forsigtig omrøring, til sukkeret er smeltet.

Stil blandingen på køl. Vend de afdryppede appelsinstrimler med perlesukker lige inden servering.

Marcipanspyd med crumble af dronningemandler
Opskrift til 4 personer

blodappelsin 1 stk. – kødet fra ovenstående opskrift
rørsukker ¾ dl
mandler 300 g
mørk chokolade 100 g, 70%
kakaosmør 100 g
dronningemandler 5 stk., eller andet drageret nødde/mandelslik
træspyd 20 stk.

Rens appelsinen helt fri for den hvide del af skallen. Skær kødet i kvarte, og fjern sten.

Kom appelsinstykker og sukker i en gryde, og kog dem under omrøring i ca. 3 min.

Hæld de 300 g almindelige mandler og grydens indhold i en foodprocessor, og hak ved højeste hastighed, til blandingen er blevet til marcipan.

Skrab marcipanen ud på et stykke bagepapir, og saml den til en rulle på ca. 4 cm i diameter. Læg marcipanen på køl.

Smelt chokolade og kakaosmør i en skål over et vandbad. Lad blandingen køle lidt af. Hak imens dronningemandlerne fint.

Skær 20 skiver marcipan ud, ca. 7 mm tykke – og sæt dem på træspyd.

Dyp dem i chokoladeblandingen som vist på billedet, og drys hvert spyd med det smukke lyserøde og brune crumble.

Stil spyddene køligt indtil serveringen.