Julemad Sprøde grissinier med chokolade og havsalt De italiensk inspireret grissinier er knasende lækre, når de dyppes i mørk chokolade. Af Lone Kjær — 02. december 2019 © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Grissini med chokolade og havsalt Ca. 25 stk. Sprøde italiensk inspireret grissinier er knasende lækre, når de dyppes i mørk smeltet chokolade og krydres med lidt havsalt. Det skal du bruge: Grissini 2½ dl vand 25 g gær 1 dl olivenolie 2 stk. flage salt 350 g italiensk durum hvedemel Ca. 125 g italiensk hvedemel, tipo 00 Pynt 100 g mørk chokolade Havsalt Sådan gør du: Grissini Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie og salt. Rør durummel og dernæst hvedemel i væsken – lidt ad gangen – og ælt indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time. Ælt dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to og tril til tynde aflange pølser – gerne i forskellige længder. Læg dejstykkerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir. Pensl brødstængerne med vand og bag ved 225° varmluft i 8 – 10 min., til de er gyldne og sprøde. Er de ikke sprøde bages de lidt længere tid. Afkøl stængerne på en bagerist. Pynt Smelt chokoladen og dyp grissinierne i chokoladen og drys med havsalt. TIP: Prøv også at dyppe grissinier i smeltet hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær. Relateret Julemad Opskrift på julens krydderkage med hvid chokolade Julemad Grøn waldorfsalat med bladselleri og æble Julemad Opskrift på klassisk kirsebærsauce Bagværk Ingefærsmåkager dyppet i mørk chokolade Julemad 17 opskrifter på lækre julekager Julemad 1 dej, 4 lækre julesmåkager