Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sprøde grissinier med chokolade og havsalt

De italiensk inspireret grissinier er knasende lækre, når de dyppes i mørk chokolade.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grissini med chokolade og havsalt

Ca. 25 stk.

Sprøde italiensk inspireret grissinier er knasende lækre, når de dyppes i mørk smeltet chokolade og krydres med lidt havsalt.

Det skal du bruge:

Grissini

  • 2½ dl vand
  • 25 g gær
  • 1 dl olivenolie
  • 2 stk. flage salt
  • 350 g italiensk durum hvedemel
  • Ca. 125 g italiensk hvedemel, tipo 00

Pynt

  • 100 g mørk chokolade
  • Havsalt

Sådan gør du:

Grissini

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olivenolie og salt.
  3. Rør durummel og dernæst hvedemel i væsken – lidt ad gangen – og ælt indtil dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
  5. Ælt dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to og tril til tynde aflange pølser – gerne i forskellige længder.
  6. Læg dejstykkerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  7. Pensl brødstængerne med vand og bag ved 225° varmluft i 8 – 10 min., til de er gyldne og sprøde. Er de ikke sprøde bages de lidt længere tid.
  8. Afkøl stængerne på en bagerist.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og dyp grissinierne i chokoladen og drys med havsalt.

TIP: Prøv også at dyppe grissinier i smeltet hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær.

Relaterede Artikler