Sprøde grissinier med chokolade og havsalt

De italiensk inspireret grissinier er knasende lækre, når de dyppes i mørk chokolade.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grissini med chokolade og havsalt

Ca. 25 stk.

Sprøde italiensk inspireret grissinier er knasende lækre, når de dyppes i mørk smeltet chokolade og krydres med lidt havsalt.

Det skal du bruge:

Grissini

  • 2½ dl vand
  • 25 g gær
  • 1 dl olivenolie
  • 2 stk. flage salt
  • 350 g italiensk durum hvedemel
  • Ca. 125 g italiensk hvedemel, tipo 00

Pynt

  • 100 g mørk chokolade
  • Havsalt

Sådan gør du:

Grissini

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olivenolie og salt.
  3. Rør durummel og dernæst hvedemel i væsken – lidt ad gangen – og ælt indtil dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
  5. Ælt dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to og tril til tynde aflange pølser – gerne i forskellige længder.
  6. Læg dejstykkerne forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.
  7. Pensl brødstængerne med vand og bag ved 225° varmluft i 8 – 10 min., til de er gyldne og sprøde. Er de ikke sprøde bages de lidt længere tid.
  8. Afkøl stængerne på en bagerist.

Pynt

  1. Smelt chokoladen og dyp grissinierne i chokoladen og drys med havsalt.

TIP: Prøv også at dyppe grissinier i smeltet hvid chokolade og drys med frysetørret hindbær.