
Ribbensteg med bitter salat og sød cashewdip
En gang imellem skal der sprød svær på bordet. Men glem alt om kartofler og sovs et stykke tid. Her serveres herligheden på anden vis.
AfTil 4 personer
ribbenssteg 1 kg, ridset
salt 1 spsk., groft
skalotteløg 2 stk.
hvidløg 2 fed
olie ½ dl
cashewnødder 50 g
balsamisk eddike 2 spsk.
rørsukker 2-3 tsk.
radicchiosalat 4 blade
lollo rosso-salat 4 håndfulde
appelsin 1 stk.
Gnid sværen godt med salt. Læg kødet midt i en stor bradepande, og stil den midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200°, og steg kødet i 1½-1¾ time, til det er gennemstegt. Hvis sværen ikke er helt sprød, skru ovnen op til 250°, og steg, til sværen er sprød.
Hak løg og hvidløg, og svits dem på en pande. Kom løg, olie, nødder, eddike, sukker og ca. 3 spsk. vand i en blender, og blend til dipkonsistens. Justér smagen med eddike, sukker og salt.
Bræk salaten i mindre stykker, og vend den med appelsinskiver. Skær kødet i mindre stykker, og servér med salat og dip.