Pâte de Fruit med abrikos

En jule-klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.

© Ulf Svane

Pâte de Fruit med abrikos

Ca. 50 stk.

Det skal du bruge:

  • 15 g pektin
  • 50 g sukker
  • 500 g abrikospuré
  • 500 g sukker
  • 75 g glukose
  • 75 g invertsukker eller honning
  • ca. ¼ tsk. citronsyre el. nogle dråber citronsaft

Sådan gør du:

  1. Bland pektin og 50 g sukker i en lille skål. Kom pureen i en gryde, tilsæt pektin/sukkerblandingen, og bring det hele i kog. Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og invertsukker, og lad det koge til 108 °. Tilsæt citronsyre, og bland det hele rundt.
  2. Hæld blandingen i en form foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes i sukker.
  3. Du kan også lave disse med puré af solbær, hindbær eller jordbær.