Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pâte de Fruit med abrikos

En jule-klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.

© Ulf Svane

Pâte de Fruit med abrikos

Ca. 50 stk.

Det skal du bruge:

  • 15 g pektin
  • 50 g sukker
  • 500 g abrikospuré
  • 500 g sukker
  • 75 g glukose
  • 75 g invertsukker eller honning
  • ca. ¼ tsk. citronsyre el. nogle dråber citronsaft

Sådan gør du:

  1. Bland pektin og 50 g sukker i en lille skål. Kom pureen i en gryde, tilsæt pektin/sukkerblandingen, og bring det hele i kog. Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og invertsukker, og lad det koge til 108 °. Tilsæt citronsyre, og bland det hele rundt.
  2. Hæld blandingen i en form foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes i sukker.
  3. Du kan også lave disse med puré af solbær, hindbær eller jordbær.

Relaterede Artikler