Pâte de Fruit med abrikos
En jule-klassiker til den søde tand, og som endda er nem at lave.
AfMorten Heiberg
Pâte de Fruit med abrikos
Ca. 50 stk.
Det skal du bruge:
- 15 g pektin
- 50 g sukker
- 500 g abrikospuré
- 500 g sukker
- 75 g glukose
- 75 g invertsukker eller honning
- ca. ¼ tsk. citronsyre el. nogle dråber citronsaft
Sådan gør du:
- Bland pektin og 50 g sukker i en lille skål. Kom pureen i en gryde, tilsæt pektin/sukkerblandingen, og bring det hele i kog. Tilsæt så resten af sukkeret, glukosen og invertsukker, og lad det koge til 108 °. Tilsæt citronsyre, og bland det hele rundt.
- Hæld blandingen i en form foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes i sukker.
- Du kan også lave disse med puré af solbær, hindbær eller jordbær.