
Mazariner med kaffe og appelsin
Forkæl dig selv og dine gæster med en kaffepause og en himmelsk mazarin.
AfCa. 12 stk.
Mørdej:
Smør, 150 g
Sukker, 75 g
Hvedemel, 185 g
Æg, 1 stk. lille
Fyld:
Mandler, 85 g
Marcipan, 50 g
Sukker, 100 g
Kaffe, 1 tsk. friskkværnet
Smør, 50 g
Æg, 2 stk.
Hvedemel, 2 spsk.
Glasur:
Flormelis, 2 dl
Appelsin, 1 stk. økologisk
Kaffebønner, 12 stk.
Du skal bruge en smurt metal-muffinform med plads til 12 stk.
Skær smør i tern, og bland alle ingredien- serne til mørdejen sammen i en skål.
Ælt den hurtigt sammen, brug gerne foodprocessor.
Rul dejen til en pølse, og skær i 12 skiver.
Rul dejen til kugler og tryk flade. De skal dække bunden og kanterne på muffinformen.
Læg dej i hver form, og tryk let. Prik med gaffel i bunden af dejen, og dæk formen med film.
Sæt i køleskab i en time.
Kværn mandlerne til groft mel, og kom i en skål. Riv marcipanen heri. Kom sukker, kaffe og smør heri, og rør rundt. Rør et æg ad gangen ned i blandingen.
Rør til sidst melet heri.
Sæt ovnen på 180 grader.
Kom fyldet i formene, og bag mazarinen i 20 min. Afkøl på en rist.
Tag mazarinerne ud af formene.
Rør flormelis med fintrevet skal af 1?2 appelsin.
Rør appelsinsaft i lidt efter lidt, indtil du får en cremet glasur.
Kom glasur på mazarinerne, og pynt med en enkelt kaffebønne.
Lad glasuren stivne, og servér.