© Anders Schønnemann

Mazariner med kaffe og appelsin

Forkæl dig selv og dine gæster med en kaffepause og en himmelsk mazarin.

Ca. 12 stk.

Mørdej:
Smør, 150 g
Sukker, 75 g
Hvedemel, 185 g
Æg, 1 stk. lille

Fyld:
Mandler, 85 g
Marcipan, 50 g
Sukker, 100 g
Kaffe, 1 tsk. friskkværnet
Smør, 50 g
Æg, 2 stk.
Hvedemel, 2 spsk.

Glasur:
Flormelis, 2 dl
Appelsin, 1 stk. økologisk
Kaffebønner, 12 stk.

•Du skal bruge en smurt metal-muffinform med plads til 12 stk.
•Skær smør i tern, og bland alle ingredien- serne til mørdejen sammen i en skål.
•Ælt den hurtigt sammen, brug gerne foodprocessor.
•Rul dejen til en pølse, og skær i 12 skiver.
•Rul dejen til kugler og tryk flade. De skal dække bunden og kanterne på muffinformen.
•Læg dej i hver form, og tryk let. Prik med gaffel i bunden af dejen, og dæk formen med film.
•Sæt i køleskab i en time.
•Kværn mandlerne til groft mel, og kom i en skål. Riv marcipanen heri. Kom sukker, kaffe og smør heri, og rør rundt. Rør et æg ad gangen ned i blandingen.
•Rør til sidst melet heri.
•Sæt ovnen på 180 grader.
•Kom fyldet i formene, og bag mazarinen i 20 min. Afkøl på en rist.
•Tag mazarinerne ud af formene.
•Rør flormelis med fintrevet skal af 1?2 appelsin.
•Rør appelsinsaft i lidt efter lidt, indtil du får en cremet glasur.
•Kom glasur på mazarinerne, og pynt med en enkelt kaffebønne.
•Lad glasuren stivne, og servér.