
Konfekt med valnøddemarcipan
Julen er fyldt med lækre sager, hvoraf marcipan er en klassiker til blandt andet konfekt. Få opskriften på lækker konfekt med valnøddemarcipan her!
AfMorten Heiberg
Opskrift på konfekt med valnøddemarcipan
Du skal bruge:
- marcipan 300 g, min. 65% mandler
- valnødder 100 g, revet på et fint rivejern
- rom 2,5 cl, mørk
Overtræk:
- chokolade ca. 400 g, tempereret mørk, min. 55% kakao
- valnødder 50 stk. i kvarte
Sådan gør du:
- Bland marcipan og de fintrevne valnødder sammen med rom i en skål. Rul massen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 1 cm.
- Smør et tyndt lag tempereret chokolade ud på den ene marcipanflade. Lad det akkurat sætte sig.
- Læg et nyt stykke bagepapir ovenpå, og vend marcipanstykket om, så chokoladesiden vender nedad.
- Fjern det andet stykke bagepapir.
- Udstik eller skær små stykker ud, og stil dem på en plade beklædt med bagepapir.
- Dyp hvert stykke i tempereret mørk chokolade, og pynt med et stykke valnød.