© Pia Enghild

Knæpkager

Klassisk småkage fra det sønderjyske.

Ca. 75 stk.

kagemel 400 g
rugmel 50 g, fint sigtet
bygmel 50 g, fint sigtet
fløde ca. 2 ½ dl
kardemomme 1 tsk.
hjortetaksalt 1 tsk.
smør 400 g, koldt i tern
sukker 125 g
citron 1 stk., revet skal herfra
æggeblomme 1 stk.

Forvarm ovnen til 200°.

Bland de tre meltyper grundigt.

Tilsæt de øvrige ingredienser, hvorefter du ælter og samler dejen hurtigt. Form dejen til en kugle, beklæd den med film, og læg den i køleskabet natten over.

Rul dejen ud til 3 mm’s tykkelse.

Udskær den i aflange stykker, ca. 8 × 4 cm, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl kagerne med æggeblomme, og bag dem midt i ovnen i ca. 10 min. Afkøl på en bagerist, og opbevar dem i tætsluttende kagedåse.