Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fuldkorns-risalamande

Den klassiske risalamande tilsat en god portion fuldkorn. Vi tilbereder grøden på fuldkornsris, så desserten får mere bid, smag og struktur.

© Anders Schønnemann

### Opskrift på fuldkorns-risalamande 4 personer grødris fuldkorns, 200 g sødmælk 8 dl salt 1⁄2 tsk. piskefløde 3-4 dl mandler 75 g vaniljestænger 2 stk. sukker 2 tsk. kirsebærsauce 1 glas • Skyl risene, og afdryp. Kom mælk i en gryde, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog risene i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden. • Pisk fløden til let skum. Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. • Findel risengrøden med en gaffel, og rør med flødeskum lidt ad gangen til den ønskede konsistens. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og mandler. • Servér risalamanden med lun kirsebærsauce.

Relaterede Artikler