© Anders Schønnemann

Fuldkorns-risalamande

Den klassiske risalamande tilsat en god portion fuldkorn. Vi tilbereder grøden på fuldkornsris, så desserten får mere bid, smag og struktur.

### Opskrift på fuldkorns-risalamande 4 personer grødris fuldkorns, 200 g sødmælk 8 dl salt 1⁄2 tsk. piskefløde 3-4 dl mandler 75 g vaniljestænger 2 stk. sukker 2 tsk. kirsebærsauce 1 glas • Skyl risene, og afdryp. Kom mælk i en gryde, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog risene i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden. • Pisk fløden til let skum. Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. • Findel risengrøden med en gaffel, og rør med flødeskum lidt ad gangen til den ønskede konsistens. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og mandler. • Servér risalamanden med lun kirsebærsauce.