
Chokoladeburgere med karamel
Glæd dine gæster med skønne, delikate chokolademacarons fyldt med fantastisk karamelcreme. Få opskriften her!
AfMorten Heiberg
Opskrift på chokolademacarons med karamelfyld
mandelmel 175 g
hvedemel 10 g
kakaopulver 50 g
sukker 225 g
æggehvider 280 g
sukker 75 g
flormelis til at sigte med
• Forvarm ovnen til 170°.
• Sigt mandelmel, hvedemel, kakaopulver og 225 g sukker sammen i en skål.
• Pisk æggehviderne til bløde toppe, og tilsæt de 75 g sukker. Pisk æggehviderne stive ved middelhastighed.
• Bland forsigtigt, men hurtigt de tørre ingredienser i.
• Fyld dejen i en sprøjtepose med en almindelig rund tylle, og sprøjt ca. 3 cm runde makroner på en plade beklædt med bagepapir. Sigt to gange med flormelis, og sæt dem straks i ovnen. Bag dem i ca. 13 minutter. Disse makroner bør være bløde indeni, når de er færdigbagte.
KARAMEL MED LETSALTET SMØR
piskefløde 300 g
glukosesirup 120 g
sukker 180 g
vanilje 1 stang
mælkechokolade 150 g med 35-40% kakao
mixed spice 2 spsk, (lige dele stødt kanel, muskat, koriander, nellike og ingefær)
smør 75 g
groft salt en smule
• Varm piskefløde og glukosesirup op i en kasserolle.
• Tilbered en tør karamel af sukkeret: lad sukkeret smelte ved at drysse lidt ad gangen på den varme pande eller i bunden af en gryde. På den måde styrer du bedre karamelliseringen. Lad karamellen skumme let.
• Stop karamelliseringen med den varme fløde-glukoseblanding.
• Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og -korn i, og lad blandingen koge til 104°.
• Tag gryden fra varmen, og lad det hele afkøle til 80-85°.
• Kom derefter mælkechokoladen og mixed spice i. Rør med en gummidejskraber, og sørg for at få en emulsion. Når blandingen når 35°, tilsættes smør og salt. Kør blandingen igennem med en stavblender.
• Fordel karamellen i to engangssprøjteposer, bind knude på, og lad den gerne ligge til den er afkølet.
• Læg den derefter i køleskabet i 30 min., for at den kan sætte sig. Ligger den længere tid i køleskab, så bliver den for fast til at kunne sprøjtes ud.
• Umiddelbart før servering skæres makronerne over, og der sprøjtes en klat karamel på underdelen, hvorefter de lægges sammen.