© Ulf Svane

Chokoladeburgere med karamel

Glæd dine gæster med skønne, delikate chokolademacarons fyldt med fantastisk karamelcreme. Få opskriften her!

Opskrift på chokolademacarons med karamelfyld

mandelmel 175 g hvedemel 10 g kakaopulver 50 g sukker 225 g æggehvider 280 g sukker 75 g flormelis til at sigte med • Forvarm ovnen til 170°. • Sigt mandelmel, hvedemel, kakaopulver og 225 g sukker sammen i en skål. • Pisk æggehviderne til bløde toppe, og tilsæt de 75 g sukker. Pisk æggehviderne stive ved middelhastighed. • Bland forsigtigt, men hurtigt de tørre ingredienser i. • Fyld dejen i en sprøjtepose med en almindelig rund tylle, og sprøjt ca. 3 cm runde makroner på en plade beklædt med bagepapir. Sigt to gange med flormelis, og sæt dem straks i ovnen. Bag dem i ca. 13 minutter. Disse makroner bør være bløde indeni, når de er færdigbagte.
KARAMEL MED LETSALTET SMØR piskefløde 300 g glukosesirup 120 g sukker 180 g vanilje 1 stang mælkechokolade 150 g med 35-40% kakao mixed spice 2 spsk, (lige dele stødt kanel, muskat, koriander, nellike og ingefær) smør 75 g groft salt en smule • Varm piskefløde og glukosesirup op i en kasserolle. • Tilbered en tør karamel af sukkeret: lad sukkeret smelte ved at drysse lidt ad gangen på den varme pande eller i bunden af en gryde. På den måde styrer du bedre karamelliseringen. Lad karamellen skumme let. • Stop karamelliseringen med den varme fløde-glukoseblanding. • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og -korn i, og lad blandingen koge til 104°. • Tag gryden fra varmen, og lad det hele afkøle til 80-85°. • Kom derefter mælkechokoladen og mixed spice i. Rør med en gummidejskraber, og sørg for at få en emulsion. Når blandingen når 35°, tilsættes smør og salt. Kør blandingen igennem med en stavblender. • Fordel karamellen i to engangssprøjteposer, bind knude på, og lad den gerne ligge til den er afkølet. • Læg den derefter i køleskabet i 30 min., for at den kan sætte sig. Ligger den længere tid i køleskab, så bliver den for fast til at kunne sprøjtes ud. • Umiddelbart før servering skæres makronerne over, og der sprøjtes en klat karamel på underdelen, hvorefter de lægges sammen.