Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hummersandwich med stenbiderrogn

"En sandwich, der vil passe de fleste, der lider af lidt blærerøvsbetændelse."

© Christopher Hennings, Kokblog.dk

Hummersandwich med stenbiderrogn

En sandwich, der vil passe de fleste, der lider af lidt blærerøvsbetændelse, eller som vil forsøge sig som svigerfars drøm.

Til 2 pers.

Det skal du bruge:

  • 100 g. stenbiderrogn
  • 2 skiver rigtig godt surdejsbrød
  • 1 stk. levende hummer
  • 2 spsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 kvist dild
  • 4 salatblade – f.eks. romaine.
  • 1 stk. citron
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du:

  1. Sæt en stor gryde med vand i kog og tilsæt en lille håndfuld groft salt, sukker, dild og halvdelen af citronen til vandet.
  2. Din levende hummer placeres på et skærebræt, og med en skarp kokkekniv stikker du bladet ned bag øjnene på hummeren, og lader bladet fortsætte ned igennem hovedet. På den måde dør hummeren med det samme. Uden at tøve smider du derefter hummeren ned i vandet, sætter log på og tager tid.
  3. Hummeren skal have ca. 8-10 minutter alt efter størrelse.
  4. Så snart hummeren har kogt færdigt, placeres den i en skål eller bradepande med koldt vand og isklumper. Dette bremser kogningen og tilberedningen af hummeren, så kødet forbliver sprødt og saftigt.
  5. Når hummeren har kølet af i det kolde bad, skal den pilles – lidt ligesom en stor reje. Halen brækkes fra kroppen og kødet tages ud af skallen ved at brække skallerne op. Ligeledes brækkes kløer af, og med bagsiden af en ske eller af en kniv, bankes der på kløerne, til man kan fjerne skallerne og gemme kødet i ét stykke.
  6. Nu skal sandwichen samles.
  7. Det gode surdejsbrød ristes let på begge sider, og smøres med smør. Herefter placeres salatbladene på brødet, efterfulgt af hummerkød, der er blevet skåret op i passende stykker. Ovenpå hummeren sættes en stor portion stenbiderrogn, og der pyntes med dild, salt og peber. Server med et par citronskiver.

Opskriften er udviklet af Christoffer Hennings fra Kokblog.dk og Tommy Raabo Fischer fra HAV.

Relaterede Artikler