
Spicy økologisk kylling med parmesanrørt polenta
Økologisk kylling med chili, estragon og hvidløg.
AfVinforslag: Pinot gris
Til 4 personer
økologisk kylling 1 stor chiliflager 3 tsk. estragon 3 tsk.
tørret hvidløg 3 fed salt og peber
vand 3⁄4 l minutpolenta ca. 2 dl smør 25 g parmesanost 50 g revet hjertesalat 2 stk. små sugar snaps/sukkerærter 1 håndfuld merian en anelse frisk olie 1 spsk. mayonnaise 1 tsk. piskefløde 1 tsk.
• Sæt ovnen på 225°.
• Skær kyllingen ud i mindre stykker, og læg dem i en bradepande.
• Kom chili, estragon, revet hvidløg samt lidt salt og peber i en skål.
• Bland sammen, og gnid krydderiblandingen godt ind i kyllingen.
• Hæld 2 dl vand i bunden af bradepanden.
• Gennemsteg kyllingen i ca. 45 min. Efter 30 min. kan du skrue ned til 200 grader, hvis kyllingeskindet begynder at blive mørkt.
• Kog vand med lidt salt op i en gryde.
• Tag et piskeris, og hæld lidt polenta i ad gangen under kraftig omrøring.
• Når al polentaen er kommet i, rører du i 1 min. Bliver polentaen tykkere end kartoffelmos, hælder du lidt vand i og rører videre.
• Lad smør og ost smelte i polentaen, mens du rører.
• Justér med vand og smag til med salt og peber.
• Snit salat og sugar snaps, og bland med lidt merian.
• Rør olie, mayonnaise og piskefløde sammen i en skål, og vend salaten heri.
• Servér salaten til polenta og kylling med sky fra panden.