© Anders Schønnemann

Spicy økologisk kylling med parmesanrørt polenta

Økologisk kylling med chili, estragon og hvidløg.

Vinforslag: Pinot gris

Til 4 personer

økologisk kylling 1 stor chiliflager 3 tsk. estragon 3 tsk.
tørret
hvidløg 3 fed salt og peber
vand 3⁄4 l minutpolenta ca. 2 dl smør 25 g parmesanost 50 g revet hjertesalat 2 stk. små sugar snaps/sukkerærter 1 håndfuld merian en anelse frisk olie 1 spsk. mayonnaise 1 tsk. piskefløde 1 tsk.

Sæt ovnen på 225°.
Skær kyllingen ud i mindre stykker, og læg dem i en bradepande.
Kom chili, estragon, revet hvidløg samt lidt salt og peber i en skål.
Bland sammen, og gnid krydderiblandingen godt ind i kyllingen.
Hæld 2 dl vand i bunden af bradepanden.
Gennemsteg kyllingen i ca. 45 min. Efter 30 min. kan du skrue ned til 200 grader, hvis kyllingeskindet begynder at blive mørkt.
Kog vand med lidt salt op i en gryde.
Tag et piskeris, og hæld lidt polenta i ad gangen under kraftig omrøring.
Når al polentaen er kommet i, rører du i 1 min. Bliver polentaen tykkere end kartoffelmos, hælder du lidt vand i og rører videre.
Lad smør og ost smelte i polentaen, mens du rører.
Justér med vand og smag til med salt og peber.
Snit salat og sugar snaps, og bland med lidt merian.
Rør olie, mayonnaise og piskefløde sammen i en skål, og vend salaten heri.
Servér salaten til polenta og kylling med sky fra panden.