Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Spicy økologisk kylling med parmesanrørt polenta

Økologisk kylling med chili, estragon og hvidløg.

© Anders Schønnemann

Vinforslag: Pinot gris

Til 4 personer

økologisk kylling 1 stor chiliflager 3 tsk. estragon 3 tsk.
tørret
hvidløg 3 fed salt og peber
vand 3⁄4 l minutpolenta ca. 2 dl smør 25 g parmesanost 50 g revet hjertesalat 2 stk. små sugar snaps/sukkerærter 1 håndfuld merian en anelse frisk olie 1 spsk. mayonnaise 1 tsk. piskefløde 1 tsk.

Sæt ovnen på 225°.
Skær kyllingen ud i mindre stykker, og læg dem i en bradepande.
Kom chili, estragon, revet hvidløg samt lidt salt og peber i en skål.
Bland sammen, og gnid krydderiblandingen godt ind i kyllingen.
Hæld 2 dl vand i bunden af bradepanden.
Gennemsteg kyllingen i ca. 45 min. Efter 30 min. kan du skrue ned til 200 grader, hvis kyllingeskindet begynder at blive mørkt.
Kog vand med lidt salt op i en gryde.
Tag et piskeris, og hæld lidt polenta i ad gangen under kraftig omrøring.
Når al polentaen er kommet i, rører du i 1 min. Bliver polentaen tykkere end kartoffelmos, hælder du lidt vand i og rører videre.
Lad smør og ost smelte i polentaen, mens du rører.
Justér med vand og smag til med salt og peber.
Snit salat og sugar snaps, og bland med lidt merian.
Rør olie, mayonnaise og piskefløde sammen i en skål, og vend salaten heri.
Servér salaten til polenta og kylling med sky fra panden.

Relaterede Artikler