Denne lækre, italienske ret er super simpel og tager næsten ingen tid at lave.
Af
Lone Kjær
— 12. februar 2021
Gør som italienere, og servér pasta som en lille mellemret. Her har linguinen fået selskab af en hjemmelavet grønkålspesto og salte mandler. Pestoen kan med fordel laves i forvejen, så det er ekstra nemt, når gæsterne ankommer.
Der er smæk på både smag og konsistens i denne lille skål pasta, der kan serveres som en lille mellemret. Pestoen tilberedes naturligvis uden ost og kan med fordel laves i forvejen.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Grønkålspesto
25
g
ribbet grønkål
½
fed hvidløg
20
g
saltmandler
½
dl
olivenolie
¼
citron, saften
flagesalt og peber
Andet
100
g
linguine (uden æg)
1
spsk.
sorte oliven
1
spsk.
saltmandler
Sådan gør du
Kom grønkål, presset hvidløg og saltmandler i en blender.
Kør, mens olien tilsættes gradvist.
Blend, til det har en pestolignende konsistens.
Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
Vend linguine med grønkålspesto, og top med oliven.
Drys lidt hakkede saltmandler over.
Hvis du spiser ost, kan du komme 50 g revet vesterhavsost i pestoen og servere pastaen toppet med lidt fintrevet ost.