Skøn linguine med grønkålspesto og oliven
Denne lækre, italienske ret er super simpel og tager næsten ingen tid at lave.
AfLone Kjær
Linguine med grønkålspesto og oliven
4 personer
Der er smæk på både smag og konsistens i denne lille skål pasta, der kan serveres som en lille mellemret. Pestoen tilberedes naturligvis uden ost og kan med fordel laves i forvejen.
Det skal du bruge:
Grønkålspesto:
- 50 g ribbet grønkål
- 1 fed hvidløg
- 40 g saltmandler
- Ca. 1 dl olivenolie
- Saft af ½ citron
- Flagesalt og peber
- 200 g linguine (uden æg)
- 2 spsk. sorte oliven
- 2 spsk. saltmandler
Sådan gør du:
- Kom grønkål, presset hvidløg og saltmandler i en blender.
- Kør, mens olien tilsættes gradvist.
- Blend, til det har en pestolignende konsistens.
- Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
- Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
- Vend linguine med grønkålspesto, og top med oliven.
- Drys lidt hakkede saltmandler over.
TIP: Hvis du spiser ost, kan du komme 50 g revet vesterhavsost i pestoen og servere pastaen toppet med lidt fintrevet ost.