Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skøn linguine med grønkålspesto og oliven

Denne lækre, italienske ret er super simpel og tager næsten ingen tid at lave.

© Tia Borgsmidt - Gør som italienere, og servér pasta som en lille mellemret. Her har linguinen fået selskab af en hjemmelavet grønkålspesto og salte mandler. Pestoen kan med fordel laves i forvejen, så det er ekstra nemt, når gæsterne ankommer.

Linguine med grønkålspesto og oliven

4 personer

Der er smæk på både smag og konsistens i denne lille skål pasta, der kan serveres som en lille mellemret. Pestoen tilberedes naturligvis uden ost og kan med fordel laves i forvejen.

Det skal du bruge:

Grønkålspesto:

  • 50 g ribbet grønkål
  • 1 fed hvidløg
  • 40 g saltmandler
  • Ca. 1 dl olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • Flagesalt og peber
  • 200 g linguine (uden æg)
  • 2 spsk. sorte oliven
  • 2 spsk. saltmandler

Sådan gør du:

  1. Kom grønkål, presset hvidløg og saltmandler i en blender.
  2. Kør, mens olien tilsættes gradvist.
  3. Blend, til det har en pestolignende konsistens.
  4. Smag til med citronsaft, flagesalt og peber.
  5. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
  6. Vend linguine med grønkålspesto, og top med oliven.
  7. Drys lidt hakkede saltmandler over.

TIP: Hvis du spiser ost, kan du komme 50 g revet vesterhavsost i pestoen og servere pastaen toppet med lidt fintrevet ost.