Salat med blommer og gedefeta

En smagfuld og mættende salat, der kan serveres som den er eller som tilbehør til et stykke fisk.

© Anders Schønneman

Salat med blommer og gedefeta

Til denne salat er der brugt en lille grøntsagssnitter, men man kan også køre blomkålen i en blender. Salaten er virkelig smagfuld og dejlig mættende, som den er, men den kan også serveres til et stykke fisk.

4 personer

Det skal du bruge

  • 1 blomkål
  • 1 bakke napolitana mix salat
  • 50 g saltede mandler
  • 4 blommer
  • 100 g gedefeta
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Del blomkålen i buketter, og kom dem i grøntsagssnitteren eller i en blender, og kør, til det ligner grove riskorn.
  2. Skyl salaten, og slyng den tør.
  3. Skær blommerne i både.
  4. Hak mandlerne.
  5. Vend blomkålsris med salat, blommer og mandler, og smuldr gedefeta over.
  6. Dryp en god olivenolie over, og krydr med salt og peber.