Rullesteg med kylling og serranoskinke © Anders Schønnemann

Rullesteg med kylling og serranoskinke

Kyllinge-rullesteg med serranoskinke gør det ud for frokostens tungere retter. Papirstynde skiver af ristet brød til.

Planlægning:
Forbered rullestegen tidligere på dagen, og steg den, imens I spiser forretterne. Eller steg den tidligere på dagen, og servér den kold.

serranoskinke 80 g (1 pakke tynde skiver)
kyllingebryster 2 stk., store uden skind
salt og peber
pinjekerner 50 g
persille 1 dl, hakket
citron 1 stk. økologisk, revet skal herfra
tomater 6 stk.
feldtsalat to håndfulde

Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet.

Læg serranoskinke-skiverne på en lige række, de skal lige berøre hinanden. Nu har du en rektangel.

Skær brysterne igennem, men stop, når der er 1 cm tilbage, der stadig hænger sammen. Fold brysterne ud.

Læg nu de store flade bryststykker på skinken. Krydr med salt og peber, men kun en anelse, da skinken er salt. Bland pinjekerner, persille og citronskal sammen i en skål, og fordel over kyllingen.

Løft nu papiret, og fold skinken ind over fyldet, og rul det tæt sammen som en roulade fra den lange side. Pak rullen tæt ind i bagepapir på en bradepande.

Bag rullen ved 200° i ca. 35 min.

Tag ud, og lad stå i mindst 15 min., før du skærer i skiver. Servér med hakket tomat og feldtsalat til.