Hovedret Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør Prøv denne lækre smørstegte rødspætte toppet med tynde skiver fennikel og radiser. Af Lone Kjær — 06. juli 2021 En helstegt rødspætte er virkelig skøn gæstemad. Keramiktallerken fra Tavola Mia, bestik fra BoConcept, glas fra Ferm Living. © Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør 4 Personer En smørstegt rødspætte er uimodståelig på en lun og lys sommerdag. Servér fisken toppet med tynde skiver fennikel, radiser og rigeligt med kaperssmør. Det skal du bruge: Topping 1 fennikel 1 bundt radiser 2 spsk. olivenolie Flagesalt og peber Kaperssmør 1 skalotteløg 4 spsk. salte kapers 100 g smør Revet skal af 1 økologisk citron Rødspætter 4 hele rensede rødspætter 1 dl hvedemel Flagesalt og peber Smør til stegning 1 potte bronzefennikel Sådan gør du: Topping Snit fennikel fint på en mandolin. Skær radiserne i skiver. Vend fennikel med radiser og olivenolie, og smag til med salt og peber. Kaperssmør Hak løget fint. Skyl kapers, og vrid dem fri for vand. Brun smørret. Tag gryden af varmen, og vend smørret med hakket løg, kapers og citronskal. Rødspætter Rens rødspætterne. Tør dem godt, og vend dem i hvedemel tilsat salt og peber. Smelt smørret på en stor pande, og steg rødspætterne (2 ad gangen) i smørret i 3-4 min. på hver side. Servering: Anret rødspætter på tallerkenerne. Top med fennikelsalat, og dryp kaperssmør over. Pynt med bronzefennikel. TIP: I stedet for bronzefennikel kan du pynte retten med persille eller dild. Relateret Hovedret Blomkålssuppe med hvide bønner, brunet smør og sprøde brødcroutoner Hovedret En italiensk klassiker: Risotto med pancetta, spinat og gorgonzola Hovedret Grillet sortfodsgris med blomkålspuré Hovedret Ribollita med brændenælder og parmesan Hovedret Salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn Hovedret Pankopaneret feta med spidskål, grønne asparges, urter og boghvede