Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør

Prøv denne lækre smørstegte rødspætte toppet med tynde skiver fennikel og radiser.

En helstegt rødspætte er virkelig skøn gæstemad. Keramiktallerken fra Tavola Mia, bestik fra BoConcept, glas fra Ferm Living.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør

4 Personer

En smørstegt rødspætte er uimodståelig på en lun og lys sommerdag. Servér fisken toppet med tynde skiver fennikel, radiser og rigeligt med kaperssmør.

Det skal du bruge:

Topping

  • 1 fennikel
  • 1 bundt radiser
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Kaperssmør

  • 1 skalotteløg
  • 4 spsk. salte kapers
  • 100 g smør
  • Revet skal af 1 økologisk citron

Rødspætter

  • 4 hele rensede rødspætter
  • 1 dl hvedemel
  • Flagesalt og peber
  • Smør til stegning
  • 1 potte bronzefennikel

Sådan gør du:

Topping

  1. Snit fennikel fint på en mandolin.
  2. Skær radiserne i skiver.
  3. Vend fennikel med radiser og olivenolie, og smag til med salt og peber.

Kaperssmør

  1. Hak løget fint.
  2. Skyl kapers, og vrid dem fri for vand.
  3. Brun smørret.
  4. Tag gryden af varmen, og vend smørret med hakket løg, kapers og citronskal.

Rødspætter

  1. Rens rødspætterne.
  2. Tør dem godt, og vend dem i hvedemel tilsat salt og peber.
  3. Smelt smørret på en stor pande, og steg rødspætterne (2 ad gangen) i smørret i 3-4 min. på hver side.

Servering:

  1. Anret rødspætter på tallerkenerne.
  2. Top med fennikelsalat, og dryp kaperssmør over.
  3. Pynt med bronzefennikel.

TIP:

I stedet for bronzefennikel kan du pynte retten med persille eller dild.