© Anders Schønnemann

Ristet blomkål med ris og korianderdressing

Kogt blomkål er fint, men ufarligt. Derfor steger vi i denne opskrift blomkålen godt, til den bliver mørk i stedet, det giver et velsmagende resultat. Savner du kød, smager et par skiver stegt lammekølle godt til.

Opskrift til 4 personer

basmatiris 4 dl
blomkål 1 stort
olie til stegning
salt og peber
lime 1 stk.
sesamolie 4 spsk.
risvineddike 1 spsk.
cashewnødder 4 spsk., hakkede
hvidløg 1 fed
koriander 2 spsk. finthakket, frisk
sukker

Sæt risen over efter anvisning på emballagen. Del blomkålshovedet i mindre buketter, og svits dem godt i olie på en pande. Riv skallen fra limen, og gem den som drys. Kom saften i en skål, og rør olie, eddike, nødder, revet hvidløg og koriander i. Smag til med sukker og evt. lidt salt. Server risen med blomkålen til, og top med dressing og limedrys.