Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ristet blomkål med ris og korianderdressing

Kogt blomkål er fint, men ufarligt. Derfor steger vi i denne opskrift blomkålen godt, til den bliver mørk i stedet, det giver et velsmagende resultat. Savner du kød, smager et par skiver stegt lammekølle godt til.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

basmatiris 4 dl
blomkål 1 stort
olie til stegning
salt og peber
lime 1 stk.
sesamolie 4 spsk.
risvineddike 1 spsk.
cashewnødder 4 spsk., hakkede
hvidløg 1 fed
koriander 2 spsk. finthakket, frisk
sukker

Sæt risen over efter anvisning på emballagen. Del blomkålshovedet i mindre buketter, og svits dem godt i olie på en pande. Riv skallen fra limen, og gem den som drys. Kom saften i en skål, og rør olie, eddike, nødder, revet hvidløg og koriander i. Smag til med sukker og evt. lidt salt. Server risen med blomkålen til, og top med dressing og limedrys.

Relaterede Artikler