© John Bendtsen

Olivenboller

En opskrift på delikate olivenboller til osten eller bare som eftermiddagssnack.

Opskrift på 6-8 boller

hvedemel 200 g
fint durummel 100 g
groft majsmel (instant polenta) 80 g
gær 10 g
vand 2,5 dl, koldt
havsalt 1½ tsk., Maldon
sukker 1 tsk.
sorte oliven 80 g, soltørrede a la greque
olivenolie 2 tsk.

Bland de tre slags mel. Skær olivenkødet fra stenene, og hak det. Rør gær glat med vand, tilsæt salt og sukker og lidt efter lidt mel-blandingen. Rør og ælt dejen sammen med oliven. Kom olie i en stor frysepose, læg dejen i, og luk posen. Sving den rundt, så dejen fedtes ind i olie, og luk posen med en tøjklemme. Læg den nederst i køleskabet i 8-10 timer. Derefter deles dejen i 6-8 stykker, som formes til boller. Drys lidt majsmel på bagepladen, læg bollerne ovenpå, og tryk dem flade. Lad dem derefter hæve på køkkenbordet i ca. 1 time, før de bages i en knaldhed ovn (230-250 grader) i 15-20 minutter.