Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Oksespyd med rodfrugtchips

En skøn opskrift på en nykreeret fingermad, som smager så godt, at man næsten bliver lykkelig.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
rib eye-bøffer 4 stk.
olie 3 spsk.
hvidløg 2 fed
salt og peber
grillspyd 12 stk.
papaya 1 stk.
usaltede jordnødder 1 dl
olie 3 spsk.
lime 1 stk.
rodfrugtchips 150 g
frisk mynte

Sæt ovnen på 225?. Hvis dine grillspyd er lavet af træ, er det en godi dé at lade dem trække lidt i koldt vand.

Skær hver bøf i 3 lange strimler, og sæt dem på spyd. Kom olie og revet hvidløg midt på bradepanden. Vend spydene i olien, og drys med salt og peber. Steg spydene i ovnen i ca. 5 minutter.

Skær det rene papayakød i tern, og kom dem i en blender sammen med jordnødder, olie og saft fra limen. Blend til en cremet dip.

Servér spyddene med dip og rodfrugtchips samt lidt frisk mynte.

Tallerken fra Royal Copenhagen.

Håndplukket til dig