© Anders Schønnemann

Oksespyd med rodfrugtchips

En skøn opskrift på en nykreeret fingermad, som smager så godt, at man næsten bliver lykkelig.

Opskrift til 4 personer
rib eye-bøffer 4 stk.
olie 3 spsk.
hvidløg 2 fed
salt og peber
grillspyd 12 stk.
papaya 1 stk.
usaltede jordnødder 1 dl
olie 3 spsk.
lime 1 stk.
rodfrugtchips 150 g
frisk mynte

Sæt ovnen på 225?. Hvis dine grillspyd er lavet af træ, er det en godi dé at lade dem trække lidt i koldt vand.

Skær hver bøf i 3 lange strimler, og sæt dem på spyd. Kom olie og revet hvidløg midt på bradepanden. Vend spydene i olien, og drys med salt og peber. Steg spydene i ovnen i ca. 5 minutter.

Skær det rene papayakød i tern, og kom dem i en blender sammen med jordnødder, olie og saft fra limen. Blend til en cremet dip.

Servér spyddene med dip og rodfrugtchips samt lidt frisk mynte.

Tallerken fra Royal Copenhagen.