Moules med søde kartoffelfritter og purløgsricotta

En fransk bistro-klassiker som vi elsker… Vi serverer de hvidvins-dampede muslinger med fløde, søde kartoffelfritter og en ricotta rørt med purløg.

Moules

Kobberpande privateje, hørserviet fra Green Gate, lille sort keramikskål fra K.H. Würtz.

© Anders Schønnemann

Moules med søde kartoffelfritter og purløgsricotta

4 personer

Det skal du bruge:

Moules

  • 2 kg blåmuslinger
  • 4 gulerødder
  • 1 bananskalotteløg
  • 1 rød chili
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl tør hvidvin
  • 2 dl fløde
  • 1 bundt persille

Kartoffelfritter

  • 1 kg søde kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalt
  • purløgsricotta
  • 1 bæger ricotta
  • flagesalt
  • 1 bundt purløg
  • peber

Det skal du gøre:

Kartoffelfritter

  1. Tænd ovnen på 180 °.
  2. Skræl kartoflerne og skær kartoflerne i pomfrit-lignende stykker og vend med olivenolie.
  3. Fordel fritterne på en bageplade med bagepapir og drys med salt.
  4. Bag fritterne i ovnen i ca. 20 min., til de er sprøde. Vend dem eventuelt undervejs.

Purløgsricotta

  1. Rør ricotta med salt efter smag og dernæst med purløg.
  2. Smag til med peber.

Moules

  1. Rens muslingerne godt og fjern skægget. Kassér de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod kanten af vasken.
  2. Skræl gulerødder og skær i tændstiktynde strimler. Hak løget fint.
  3. Flæk chilien, skrab kerner ud og snit chilien fint.
  4. Varm olien op i en stor gryde.
  5. Svits gulerødder, løg, chili og presset hvidløg et øjeblik. De må endelig ikke blive brændte.
  6. Tilsæt muslinger og hæld hvidvin ved.
  7. Damp muslingerne under låg i ca. 5 min., til de åbner sig.
  8. Tilsæt fløde.
  9. Skyl og hak persillen og drys over muslingerne.
  10. Servér med søde kartoffelfritter og purløgsricotta.