Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kolde supper til varme feriedage

Opskrift på en kold suppe til en varm solskindag. Prøv denne Bulgariske yoghurtsuppe, som er populær overalt i Østeuropa.

© bobedre.dk

Opskrift til 2 personer
Bruges 1/2 agurk, som skrælles og rives. Desuden 50 g valnøddekerner, halvdelen males, resten hakkes. Rør 1/2 liter letmælksyoghurt naturel med malede nødder, agurk og 2 spsk. hakket dild. Afkøl, og pynt med hakkede nødder samt lidt hakket agurk.

Bloody Mary-suppe
Til 4 personer (forret):
1 rødløg ca. 100 g, pilles og flækkes på langs
150 g salatagurk, skrælles, flækkes, og den bløde indmad skrabes ud med en teske
2-3 stilke bladselleri
1-2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
3/4 liter tomatjuice
2 spsk. citronsaft
1/2 tsk. tabasco
1 tsk. worcestershiresauce
1/2 dl vodka (evt. lidt mere)

Skær løg, selleri, agurk og hvidløg i tynde skiver. Svits dem sagte få minutter i olie, tilsæt de øvrige ingredienser - dog ikke vodka - tag gryden fra komfuret, afkøl suppen, og rør vodka i før servering. En Bloody Mary er en cocktail af tomatjuice og vodka, krydret med worcestershiresauce, tabasco og sellerisalt. Her har den lagt navn til en forrygende suppe, som smager vildt godt - også uden vodka.

Relaterede Artikler