Kalkunbryst med grønsagspuré
© Mads Mogensen

Kalkunbryst med grønsagspuré

Trøfler – både de sorte og de hvide – er bedst fra oktober til hen i december. I juni kan du også købe sommertrøfler, som har en mildere smag. I denne opskrift sættes de sammen med kalkunbryst.

Til 4 personer
Opskrift:

kalkunbryst 1 kg
olivenolie 5 spsk.
smør 20 g
salt
peber
løg 1 stk.
gulerod 1 stk.
selleri ½ stk.
druer 15 stk., halverede og uden kerner
grønsagsbouillon 2 dl
hvidvin 0,7 dl
trøfler

Brun kalkunbrystet på alle sider i 2 spsk. olivenolie i en gryde, og krydr med salt. Læg kalkunbrystet i et ovnfast fad, tilsæt halvdelen af bouillonen, 3 spsk. olivenolie, smør, vin og alle grønsager. Giv det i alt 35-40 minutter ved 180º.

Tilsæt resten af bouillonen og efter 20 minutter druerne. Pak kalkunkødet ind i folie, blend grønsager og væske til en sauce, som du koger op.

Ovenbagte kartoffelchips
bagekartofler 6-8 stk.
olivenolie 2 spsk.
rosmarin 1 tsk., frisk
salt

Skræl, og skær kartoflerne i tynde skiver. Læg dem i koldt vand i en stor skål i en time. Tør kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad. Giv dem 20 minutter ved 180º (evt. i ovnen sammen med kalkunbrystet).

Giv dem derefter 10 minutter ved 200º. Servér dem med skiver af kalkunbrystet, sauce og så meget friskhøvlet trøffel, som du synes, eller har råd til.