Grillede porrer, aspargesbroccoli, syltede løg og bearnaisecreme

En lækker grøn ret af sæsonens grøntsager i symbiose med bearnaisecreme.

Ret med broccoli og porrer

© Anders Schønnemann

Danske grøntsager smager allerbedst lige nu, og vi serverer dem med en bearnaisecreme. Hørdug fra Himla, Hav frokosttallerken fra Royal Copenhagen.

Grillede porrer, aspargesbroccoli, syltede løg og bearnaisecreme

Der er grillede porrer, dampet aspargesbroccoli og bearnaisecreme på menuen som aftenens anden hovedret.

4 personer

Det skal du bruge:

Syltede løg

  • 2 løg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker

Bearnaisecreme

  • 100 g skalotteløg
  • 5 kviste frisk estragon
  • 1 dl eddike
  • 2 dl cremefraiche (38%)
  • Salt og peber

Grøntsager

  • 2 porrer
  • 300 g bimi (aspargesbroccoli)
  • 1 bundt purløg

Sådan gør du:

Syltede løg

  1. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog det op, til sukkeret er opløst.
  2. Skær løgene i både, og kom dem i lagen, og lad dem trække, mens du gør resten klart.

Bearnaisecreme

  1. Hak løg og estragon fint, og kom det i en lille gryde sammen med eddike. Kog det ind, til væsken er næsten fordampet.
  2. Afkøl essensen, før den røres med cremefraiche.
  3. Smag til med salt og peber.

Grøntsager

  1. Rens porrerne, og skær dem i stykker a ca. 8 cm.
  2. Pensl med olivenolie, og grill dem på en grillpande, til de er lidt brankede.
  3. Rens aspargesbroccoliene, og damp dem et par minutter, hvorefter de afdryppes.
  4. Anret grillede porrer med aspargesbroccoli på bund af bearnaisecreme, og top med syltede løg.
  5. Drys klippet purløg over, og krydr med salt og peber.