Braiserede svinekæber i porter, timiangulerødder og sprød kål

Svinekæber er forholdsvis billige, og efter en tur i stegegryden er de uimodståelige.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Braiserede svinekæber i porter, timiangulerødder og sprød kål

4 personer

Svinekæber er forholdsvis billige, og efter en tur i stegegryden er de uimodståelige. Det er nemt og lækkert at servere til mange, og retten her er mættende uden at være for tung.

Det skal du bruge:

Braiserede svinekæber

  • 2 løg
  • ½ kg jordskokker
  • Ca. 700 g afpudsede svinekæber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 100 g pancetta i tern
  • Olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porter (33 cl)
  • 2 dl bouillon
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber
  • Balsamicoeddike
  • 1 dl piskefløde

Timiangulerødder

  • 600 g gulerødder
  • Frisk timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sprød grønkål

  • 200 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Braiserede svinekæber

  1. Hak løgene. Skræl jordskokkerne, og skær dem i små tern.
  2. Vend svinekæberne i hvedemel.
  3. Steg pancettaen sprød i lidt olie i en stegegryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
  4. Varm lidt olie i gryden, og svits løg, presset hvidløg og jordskokker.
  5. Tag grøntsagerne op.
  6. Hæld lidt olie i gryden, og brun kødet.
  7. Kom pancetta og grøntsager tilbage i gryden, og hæld porter og bouillon ved.
  8. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.

Timiangulerødder

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm brede skiver på den lange led.
  3. Vend gulerødderne med olivenolie, timian, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre.

Sprød grønkål

  1. Rib grønkålen, og del den i store stykker.
  2. Vend dem med lidt olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Krydr dem med salt og peber, og bag dem sprøde i den varme ovn i ca. 5 min.
  4. Smag gryderetten til med salt, peber og lidt balsamicoeddike.
  5. Kom fløden i gryden, varm op, og servér retten med timianstegte gulerødder og sprød grønkål.