Hovedret —
Braiserede svinekæber i porter, timiangulerødder og sprød kål
Svinekæber er forholdsvis billige, og efter en tur i stegegryden er de uimodståelige.
Tekst — Lone Kjær
Braiserede svinekæber i porter, timiangulerødder og sprød kål
4 personer
Svinekæber er forholdsvis billige, og efter en tur i stegegryden er de uimodståelige. Det er nemt og lækkert at servere til mange, og retten her er mættende uden at være for tung.
Det skal du bruge:
Braiserede svinekæber
- 2 løg
- ½ kg jordskokker
- Ca. 700 g afpudsede svinekæber
- 2 spsk. hvedemel
- 100 g pancetta i tern
- Olivenolie til stegning
- 2 fed hvidløg
- 1 porter (33 cl)
- 2 dl bouillon
- 3 kviste rosmarin
- 2 laurbærblade
- Salt og peber
- Balsamicoeddike
- 1 dl piskefløde
Timiangulerødder
- 600 g gulerødder
- Frisk timian
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sprød grønkål
- 200 g grønkål
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Braiserede svinekæber
- Hak løgene. Skræl jordskokkerne, og skær dem i små tern.
- Vend svinekæberne i hvedemel.
- Steg pancettaen sprød i lidt olie i en stegegryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
- Varm lidt olie i gryden, og svits løg, presset hvidløg og jordskokker.
- Tag grøntsagerne op.
- Hæld lidt olie i gryden, og brun kødet.
- Kom pancetta og grøntsager tilbage i gryden, og hæld porter og bouillon ved.
- Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.
Timiangulerødder
- Tænd ovnen på 220°.
- Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm brede skiver på den lange led.
- Vend gulerødderne med olivenolie, timian, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre.
Sprød grønkål
- Rib grønkålen, og del den i store stykker.
- Vend dem med lidt olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
- Krydr dem med salt og peber, og bag dem sprøde i den varme ovn i ca. 5 min.
- Smag gryderetten til med salt, peber og lidt balsamicoeddike.
- Kom fløden i gryden, varm op, og servér retten med timianstegte gulerødder og sprød grønkål.