Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Braiserede svinekæber i porter, timiangulerødder og sprød kål

Svinekæber er forholdsvis billige, og efter en tur i stegegryden er de uimodståelige.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Braiserede svinekæber i porter, timiangulerødder og sprød kål

4 personer

Svinekæber er forholdsvis billige, og efter en tur i stegegryden er de uimodståelige. Det er nemt og lækkert at servere til mange, og retten her er mættende uden at være for tung.

Det skal du bruge:

Braiserede svinekæber

  • 2 løg
  • ½ kg jordskokker
  • Ca. 700 g afpudsede svinekæber
  • 2 spsk. hvedemel
  • 100 g pancetta i tern
  • Olivenolie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 1 porter (33 cl)
  • 2 dl bouillon
  • 3 kviste rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • Salt og peber
  • Balsamicoeddike
  • 1 dl piskefløde

Timiangulerødder

  • 600 g gulerødder
  • Frisk timian
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sprød grønkål

  • 200 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Braiserede svinekæber

  1. Hak løgene. Skræl jordskokkerne, og skær dem i små tern.
  2. Vend svinekæberne i hvedemel.
  3. Steg pancettaen sprød i lidt olie i en stegegryde, og læg den til afdrypning på et stykke fedtsugende papir.
  4. Varm lidt olie i gryden, og svits løg, presset hvidløg og jordskokker.
  5. Tag grøntsagerne op.
  6. Hæld lidt olie i gryden, og brun kødet.
  7. Kom pancetta og grøntsager tilbage i gryden, og hæld porter og bouillon ved.
  8. Tilsæt rosmarinkviste og laurbærblade, og lad kødet simre ved svag varme under låg i ca. 1½ time.

Timiangulerødder

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Skræl gulerødderne, og skær dem i 1 cm brede skiver på den lange led.
  3. Vend gulerødderne med olivenolie, timian, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de er møre.

Sprød grønkål

  1. Rib grønkålen, og del den i store stykker.
  2. Vend dem med lidt olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Krydr dem med salt og peber, og bag dem sprøde i den varme ovn i ca. 5 min.
  4. Smag gryderetten til med salt, peber og lidt balsamicoeddike.
  5. Kom fløden i gryden, varm op, og servér retten med timianstegte gulerødder og sprød grønkål.

Relaterede Artikler