
Grillspyd med grøn salat
Salaten smager skønt vendt med en klassisk vinaigrette.
AfLone Kjær
Skærebræt i røget eg fra Raumgestalt fås i bl.a. Illums Bolighus.
Grøn salat med grønt og grillspyd
Alle ingredienserne i denne lækre salat er grønne, og salaten smager skønt vendt med en klassisk vinaigrette. Servér salaten til fx grillspyd eller et stykke fisk.
4 personer
Det skal du bruge:
Grillspyd
- 400 g oksebøffer
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
- 8 rosmarinkviste
Vinaigrette
- 1 spsk. eddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. flydende honning
- 3 spsk. olivenolie
Grøn salat
- 1 salathoved
- 2 avokadoer
- saft af ½ citron
- 1 agurk
- 200 g ærter i bælg
- 1 bundt krydderurter
- 3 stængler forårsløg
Sådan gør du:
Grillspyd
- Skær kødet i tern, og gnid det med knust hvidløg.
- Krydr med salt og peber, og hæld olie over. Lad det "marinere" lidt.
Vinaigrette
- Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og peber.
Grøn salat
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Del den i mindre stykker.
- Halvér avokado, fjern sten og skær avokado i tern, og pres citronsaft over.
- Skær agurk i skiver. Drys med lidt salt, og kram dem godt.
- Bælg ærterne.
- Skyl og hak krydderurterne.
- Snit forårsløg.
- Vend forsigtigt salat med vinaigrette, agurk, ærter og krydderurter.
- Anret salaten, og drys forårsløg over.
- Fordel kødet på rosmarinkviste, og grill det mørt.
- Servér til salaten.