Grillspyd med grøn salat

Salaten smager skønt vendt med en klassisk vinaigrette.

© Tia Borgsmidt

Skærebræt i røget eg fra Raumgestalt fås i bl.a. Illums Bolighus.

Grøn salat med grønt og grillspyd

Alle ingredienserne i denne lækre salat er grønne, og salaten smager skønt vendt med en klassisk vinaigrette. Servér salaten til fx grillspyd eller et stykke fisk.

4 personer

Det skal du bruge:

Grillspyd

  • 400 g oksebøffer
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • 8 rosmarinkviste

Vinaigrette

  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. flydende honning
  • 3 spsk. olivenolie

Grøn salat

  • 1 salathoved
  • 2 avokadoer
  • saft af ½ citron
  • 1 agurk
  • 200 g ærter i bælg
  • 1 bundt krydderurter
  • 3 stængler forårsløg

Sådan gør du:

Grillspyd

  1. Skær kødet i tern, og gnid det med knust hvidløg.
  2. Krydr med salt og peber, og hæld olie over. Lad det "marinere" lidt.

Vinaigrette

  1. Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og peber.

Grøn salat

  1. Skyl salaten, og slyng den tør.
  2. Del den i mindre stykker.
  3. Halvér avokado, fjern sten og skær avokado i tern, og pres citronsaft over.
  4. Skær agurk i skiver. Drys med lidt salt, og kram dem godt.
  5. Bælg ærterne.
  6. Skyl og hak krydderurterne.
  7. Snit forårsløg.
  8. Vend forsigtigt salat med vinaigrette, agurk, ærter og krydderurter.
  9. Anret salaten, og drys forårsløg over.
  10. Fordel kødet på rosmarinkviste, og grill det mørt.
  11. Servér til salaten.