Skærebræt i røget eg fra Raumgestalt fås i bl.a. Illums Bolighus.
Grøn salat med grønt og grillspyd
Alle ingredienserne i denne lækre salat er grønne, og salaten smager skønt vendt med en klassisk vinaigrette. Servér salaten til fx grillspyd eller et stykke fisk.
4 personer
Det skal du bruge:
Grillspyd
400 g oksebøffer
2 fed hvidløg
salt og peber
8 rosmarinkviste
Vinaigrette
1 spsk. eddike
1 tsk. sennep
1 tsk. flydende honning
3 spsk. olivenolie
Grøn salat
1 salathoved
2 avokadoer
saft af ½ citron
1 agurk
200 g ærter i bælg
1 bundt krydderurter
3 stængler forårsløg
Sådan gør du:
Grillspyd
Skær kødet i tern, og gnid det med knust hvidløg.
Krydr med salt og peber, og hæld olie over. Lad det "marinere" lidt.
Vinaigrette
Rør ingredienserne til vinaigretten sammen, og smag til med salt og peber.
Grøn salat
Skyl salaten, og slyng den tør.
Del den i mindre stykker.
Halvér avokado, fjern sten og skær avokado i tern, og pres citronsaft over.
Skær agurk i skiver. Drys med lidt salt, og kram dem godt.
Bælg ærterne.
Skyl og hak krydderurterne.
Snit forårsløg.
Vend forsigtigt salat med vinaigrette, agurk, ærter og krydderurter.
Anret salaten, og drys forårsløg over.
Fordel kødet på rosmarinkviste, og grill det mørt.