Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Tomatsuppe af bagte tomater

Hertil et par nye kartoffel-hapsere, toppet med hjemmelavet myntesalt.

© Anders Schønnemann

Suppen kan serveres varm eller kold. Tip: Imens du bager tomaterne, bager du også de nye løg til hovedretten.

Opskrift til 4 personer

blommetomater 2 kg
olivenolie 6 spsk.
timian 1 lille håndfuld, friskhakket
rørsukker 2 tsk.
salt og peber
hvidvin 4 spsk.

Myntesalt:
frisk mynte 1 potte
havsalt 1 dl
nye kartofler 600 g

Sæt ovnen på 225°.

Skær tomaterne lige over, og læg dem i en bradepande.

Dryp olie henover, og drys timian, sukker, salt og peber herpå.

Bag tomaterne, indtil de begynder at tage farve, ca. 45 min. Kig til dem en gang imellem.

Tip: Vend løgene til hovedretten med lidt olie, og bag dem sammen med tomaterne i ca. 30 min.

Blend tomaterne til suppe sammen med hvidvin. Suppen skal være ganske tyk, men kan justeres med lidt vand.

Smag til med salt og peber.

Kom mynteblade og salt i en blender.

Vend salt og mynte sammen et par gange, og giv blenderen et ryst, hvis det ikke lige tager fat.

Kog kartoflerne i 12-15 min. Pil, og servér straks til suppen sammen med lidt myntesalt.

Relaterede Artikler