Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sprød tortilla med spidskålsslaw

Frisk makrel smager allerbedst først på sæsonen. Den sprøde, syrlige kålsalat får smag og konsistens til at forenes.

4 personer

spidskål 1 stk.
sukker 1 tsk.
fint salt 1 tsk.
radiser 1 bundt
olivenolie 2 spsk.
hindbærbalsamico 1 spsk.
frisk koriander 1 bundt
tortillaer 4 stk.
olivenolie til pensling
makrelfileter 4 stk.
salt og peber
olivenolie 1 spsk. til stegning
lime 1 stk.

• Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit spidskålen fint, fx på et mandolinjern.
• Drys kålen med sukker og salt, og kram den godt. Lad kålen hvile, mens det øvrige tilberedes.
• Fordel tortillaerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olivenolie.
• Bag dem sprøde i ovnen ved 225°. Det tager ca. 5 min.
• Skær evt. makrelfileterne til i mindre stykker. Rids skindet, uden at ridse i kødet, og kryder med salt og peber.
• Varm olien på en slip let-pande, og steg ca. 3 min. på hver side, til skindet er sprødt og fisken stegt.
• Skær radiser i skiver og vend dem i kålsalaten sammen med olie, eddike og frisk koriander.
• Servér de lune tortillaer med spidskålssalat, makrelfilet og lime skåret i både.

Relaterede Artikler