Sorte Grissini
Sprøde brødstænger farvet med blæksprutteblæk. Blækket giver ingen smag, men er meget dekorativt.
AfLone Kjær
Brødstængerne kan naturligvis også laves uden blæksprutteblæk.
Ca. 20 stk.
Vand 21⁄2 dl
Gær 25g
Olivenolie 1 dl
Blæksprutteblæk ca. 12 g (søg på Google)
Salt 2 tsk.
Durumhvedemel ca. 450 g
Italiensk havsalt til pynt
• Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie, blæksprutteblæk og salt. Rør, til væsken er sort.
• Rør durummel i væsken, og ælt, indtil dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i 1 time.
• Ælt dejen ud på et meldrysset bord. Del den i to, og skær hver del ud i ca. 10 stykker. Tril til tynde aflange pølser på ca. 20 cm, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
• Pensl brødstængerne med vand, og drys med salt. Bag grissinierne ved 225° grader i 8-10 min., eller indtil de er gyldne og sprøde.
• Afkøl på en bagerist.