Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skøn bruschetta med svampe

En sand klassiker, der er svær at blive træt af, og når først svampene er renset, er bruschettaerne virkelig nemme at lave.

© Anders Schønnemann - Svampebruschetta er en nem og lækker forret, hvor de cremede svampe får følgeskab af friterede salvieblade og frisk timian. Bordet er dækket med en hørdug fra Himla, små hvide tallerkener af keramiker Per Bo fra Made by Mama, en hvid unikakeramiktallerken fra Würtz og vinglas fra Holmegaard.

Svampebruschetta med sprød salvie

4 personer

En sand klassiker, der er svær at blive træt af, og når først svampene er renset, er bruschettaerne virkelig nemme at lave.

Det skal du bruge:

  • 1 flutes/baguette
  • Olivenolie

Sprød salvie:

  • 1 dl olivenolie
  • 8-10 salvieblade

Svampe a la creme:

  • 300 g svampe – gerne forskellige slags
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. smør
  • 2 kviste frisk timian
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 100 g babyspinat
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

  1. Skær brødet i skiver, og dryp med olivenolie. Grill det gyldent på begge sider på en grillpande.
  2. Varm olien i en lille gryde, og fritér salviebladene.
  3. Børst svampene rene. Pres hvidløget. Smelt smørret på en pande, og rist svampe med hvidløg og timian ved god varme, til de er godt sprøde.
  4. Tilsæt hvidvin, og lad det fordampe. Kom fløden på panden, og lad retten simre, til fløden koger lidt ind.
  5. Skyl spinaten, og slyng den tør. Vend spinat med svampe a la creme, til den falder lidt sammen. Smag til med flagesalt og peber.
  6. Top det grillede brød med svampe a la creme og salvieblade.