© John Bendtsen

Sandwichbrød

Når du én gang har bagt dit eget sandwichbrød, køber du det aldrig færdigt igen ...

Et sundt, fiberrigt og delikat brød med en tæt og karamelfarvet krumme.

sødmælk ½ l
gær 20 g
Maldon havsalt 3 tsk.
honning 1 spsk.
hvid hvedemel ca. 700 g
rapskim- eller olivenolie ca. 1 spsk. til formning

Lun mælken, og opløs smuldret gær heri. Tilsæt salt og honning og lidt efter lidt så meget mel, at dejen kan røres sejt.

Ælt den igennem på bordet, fugt håndfladerne med olie og form dejen til en bolle.

Læg dejen i en skål, og lad den hæve til dobbelt størrelse – det tager 1½-2 timer.

Tryk nu dejen nænsomt ned, form den til et brød, og læg den i en smurt rugbrødsform (3 l). Brøddejen fylder formen ca. halvt op og skal nu hæve, til den næsten når formens kant.

Læg et stykke smørsmurt alufolie vendt med den smurte side mod dejen hen over formen, og læg en bageplade eller andet tungt på, så dejen ikke kan hæve mere end til kanten.

Bag sandwichbrødet i en 220° varm ovn i ca. 35 min.