
Saltede kammuslinger, kærnemælksdressing og karse
De rimmede kammuslingers sødme bliver komplimenteret af kærnemælkens syrlige smag og karsens bitterhed.
AfLone Kjær
Sorte keramikskåle fra Helle Hansen, egetræsbakke fra The Oak Men og hvid porcelænsske fra keramiker Helle Hansen.
Saltede kammuslinger, kærnemælksdressing
og karse
Vi bruger kun en lille mængde sukker og salt til at rimme kammuslinger. Resultatet er en lækker sødlig havsmag.
4 personer
Det skal du bruge:
Saltede kammuslinger
- 16 store kammuslinger
- 1 ½ tsk. flormelis
1 tsk. salt
1 agurk
- 1 bundt radiser
- 1 bakke karse
Kærnemælksdressing
- ½ dl tykmælk
- ½ dl kærnemælk
- 2 spsk. citronsaft
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
Saltede kammuslinger
- Skær hver kammusling igennem på tværs
- Læg kammuslingerne i et fad eller en flad beholder, og drys med flormelis og salt
- Vend muslingerne godt rundt
- Dæk med plasticfolie, og stil i køleskabet i 2-3 timer
- Skær agurken i spåner med en kartoffelskræller og radiser i skiver eller strimler
Kærnemælksdressing
- Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til med salt og peber
- Fordel lidt kærnemælksdressing i bunden af dybe tallerkener eller skåle
- Top med kammuslinger, agurkespåner og radiser
- Drys karse over