kammuslinger rimmede forret kærnemælk
© Ulf Svane

Saltede kammuslinger, kærnemælksdressing og karse

De rimmede kammuslingers sødme bliver komplimenteret af kærnemælkens syrlige smag og karsens bitterhed.

Sorte keramikskåle fra Helle Hansen, egetræsbakke fra The Oak Men og hvid porcelænsske fra keramiker Helle Hansen.

Saltede kammuslinger, kærnemælksdressing
og karse

Vi bruger kun en lille mængde sukker og salt til at rimme kammuslinger. Resultatet er en lækker sødlig havsmag.

4 personer

Det skal du bruge:

Saltede kammuslinger

  • 16 store kammuslinger
  • 1 ½ tsk. flormelis
  • 1 tsk. salt

  • 1 agurk

  • 1 bundt radiser
  • 1 bakke karse

Kærnemælksdressing

  • ½ dl tykmælk
  • ½ dl kærnemælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

Saltede kammuslinger

  1. Skær hver kammusling igennem på tværs
  2. Læg kammuslingerne i et fad eller en flad beholder, og drys med flormelis og salt
  3. Vend muslingerne godt rundt
  4. Dæk med plasticfolie, og stil i køleskabet i 2-3 timer
  5. Skær agurken i spåner med en kartoffelskræller og radiser i skiver eller strimler

Kærnemælksdressing

  1. Rør alle ingredienserne sammen, og smag dressingen til med salt og peber
  2. Fordel lidt kærnemælksdressing i bunden af dybe tallerkener eller skåle
  3. Top med kammuslinger, agurkespåner og radiser
  4. Drys karse over