© Anders Schønnemann

Røsti toppet med bagt multe og jomfruhummer

Mmm hummerhaler og multe - kan det blive meget bedre?

Planlægning:
Fisken kan bages tidligere på dagen og serveres kold. Pil jomfruhummeren. Røsti kan du også lave tidligere på dagen og blot lune den inden servering.

multefilet 400 g, med skind
olie
salt og peber
kartofler 6 stk., mellemstore
æg 1 stk., lille
hvedemel 2 tsk.
salt og peber
smør
hummerhaler 8 stk., kogte
æble 1 stk.
creme fraiche 38% 1 dl
dild
lime 1 stk., økologisk

Sæt ovnen på 200°.

Skær nogle snit i fiskens skind, krydr kødsiden med salt og peber og kom lidt olie herpå. Læg fisken med skindet opad på en bradepande med bagepapir.

Bag fisken i ca. 15 min. Tag ud, og afkøl.

Skræl kartoflerne, og riv dem på rivejernets groveste side. Pres væden fra.

Pisk æg og mel sammen i en skål, og vend med kartofler, salt og peber.

Steg nu kartoffelmassen som røsti. Mindst otte små stykker.

Del fisken i mindre stykker – uden skind.

Skær æblet i små tern, og vend med en anelse limesaft, så de ikke bliver brune.

Anret de varme røsti med fisk, hummerhaler, creme fraiche, æble og lidt revet limeskal.