Rødvinsmarinerede blæksprutter

Blæksprutter er lette at lave og ser flotte ud, hvis de står klar, når gæsterne kommer.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

blæksprutter 1 kg små rensede
løg 1 stk.
hvidløg 2 fed
olivenolie
rødvin 2 dl
rødvinseddike 1 spsk.
laurbærblade 2 stk.
timian én stilk
salt og peber en smule
olivenolie, persille og citron

• Sæt ovnen på 200°.
• Hak løg og hvidløg, og svits i olie på en pande.
• Svits blæksprutterne på panden ved høj varme.
• Kom vin, eddike, laurbærblade, timian, salt og peber på panden, og kog op.
• Kom hele herligheden i en lille ildfast form, fx en tærteform, og dæk med alufolie.
• Braiser blæksprutterne 45-60 min. i ovnen, indtil de er møre.
• Hæld væden fra, og vend blæksprutterne med olivenolie og citronsaft. Servér straks med citron og persille.
Tip: Efter at sprutterne er braiseret i ovnen, kan de lige vendes i olie og grilles hurtigt, før de serveres.

Relaterede Artikler