Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Rødvinsmarinerede blæksprutter

Blæksprutter er lette at lave og ser flotte ud, hvis de står klar, når gæsterne kommer.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

blæksprutter 1 kg små rensede
løg 1 stk.
hvidløg 2 fed
olivenolie
rødvin 2 dl
rødvinseddike 1 spsk.
laurbærblade 2 stk.
timian én stilk
salt og peber en smule
olivenolie, persille og citron

• Sæt ovnen på 200°.
• Hak løg og hvidløg, og svits i olie på en pande.
• Svits blæksprutterne på panden ved høj varme.
• Kom vin, eddike, laurbærblade, timian, salt og peber på panden, og kog op.
• Kom hele herligheden i en lille ildfast form, fx en tærteform, og dæk med alufolie.
• Braiser blæksprutterne 45-60 min. i ovnen, indtil de er møre.
• Hæld væden fra, og vend blæksprutterne med olivenolie og citronsaft. Servér straks med citron og persille.
Tip: Efter at sprutterne er braiseret i ovnen, kan de lige vendes i olie og grilles hurtigt, før de serveres.

Relaterede Artikler