© Anders Schønnemann

Maltboller

Få sødme og smag i dit hjemmebag, når du bager med malt.

Frokostboller med fin maltsmag. Her serveret med rygeost rørt med flødeost – og så radiser og agurk til, som det sig bør.

Opskrift til 20 boller
smør 50 g
mælk 5 dl
gær 50 g
salt 1 tsk.
malt 1 dl
æg 1 stk.
rugmel 3 dl
hvedemel ca. 10 dl
til pensling: 1 æg mere og saltflager

Smelt smørret i en gryde, og kom mælken i. Hæld straks blandingen i en skål, den skal kun være lun. Kom gær, salt, malt og ét æg i skålen, og rør godt rundt.Kom melet i lidt efter lidt, og rør rundt, til du har en smidig dej.

Hæld nu dejen ud på bordet, og ælt den godt sammen, inden du dækker den med et viskestykke og lader den hæve i 45 minutter.

Pres nu luften ud af dejen, og del den i to. Rul dejen ud til pølser, og skær dem ud i 20 lige store stykker.

Form til boller, og sæt dem på to brade-pander med bagepapir. Efterhæv bollerne i ca. 40 minutter.

Sæt varmluftsovnen på 190°.

Pensl bollerne med æg, og drys med saltflager. Bag i 15-17 minutter, til de er gyldne.

Fad fra Royal Copenhagen.