Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Makirulle med tempurastegt asparges

Man behøver faktisk ikke andet end smør og lidt salt til sine asparges. Men I denne opskrift har vi alligevel valgt at give dig lidt at vælge i mellem. Her kan du prøve en lækker japansk inspireret version.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 10 personer

Sushiris:
sushiris 4 dl
vand 5 dl
riseddike 4 spsk.
sukker 2 spsk.
salt 1 tsk.

Dej:
æggeblomme 1
iskoldt vand 2 dl
hvedemel 2 dl
fritureolie ¾ l

tangplader 8 stk.
hvide asparges 8 stk.
soja
wasabipasta
syltet ingefær

Kom ris og vand i en gryde, og kog i 12 min. Lad risen trække under låg i 10 min. Bland risvineddike, sukker og salt, og rør det i den kogte ris. Lad risen stå og blive lun.

Skræl og ordn aspargesene. Varm olien i en gryde. Pisk æggeblomme med vand i en skål. Tilsæt melet, og pisk sammen. Vend 2-3 asparges i dejen. Tag dem op, og kom dem direkte i den kogende olie. Steg, til de er gyldne – det går stærkt – tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Læg en tangplade på en sushimåtte. Læg ca. 1/8 af risen på den nederste del af tangpladen.
Pres aspargesen let ned i risen. Fordel en anelse wasabipasta herpå. Rul tangrullen fast sammen, og lad den ligge med foldningen nederst, imens du laver de næste ruller.

Ved servering: Skær rullerne i mundrette stykker, og servér med soja, wasabipasta og syltet ingefær.

Relaterede Artikler