© Anders Schønnemann

Makirulle med tempurastegt asparges

Man behøver faktisk ikke andet end smør og lidt salt til sine asparges. Men I denne opskrift har vi alligevel valgt at give dig lidt at vælge i mellem. Her kan du prøve en lækker japansk inspireret version.

Opskrift til 10 personer

Sushiris:
sushiris 4 dl
vand 5 dl
riseddike 4 spsk.
sukker 2 spsk.
salt 1 tsk.

Dej:
æggeblomme 1
iskoldt vand 2 dl
hvedemel 2 dl
fritureolie ¾ l

tangplader 8 stk.
hvide asparges 8 stk.
soja
wasabipasta
syltet ingefær

Kom ris og vand i en gryde, og kog i 12 min. Lad risen trække under låg i 10 min. Bland risvineddike, sukker og salt, og rør det i den kogte ris. Lad risen stå og blive lun.

Skræl og ordn aspargesene. Varm olien i en gryde. Pisk æggeblomme med vand i en skål. Tilsæt melet, og pisk sammen. Vend 2-3 asparges i dejen. Tag dem op, og kom dem direkte i den kogende olie. Steg, til de er gyldne – det går stærkt – tag dem op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Læg en tangplade på en sushimåtte. Læg ca. 1/8 af risen på den nederste del af tangpladen.
Pres aspargesen let ned i risen. Fordel en anelse wasabipasta herpå. Rul tangrullen fast sammen, og lad den ligge med foldningen nederst, imens du laver de næste ruller.

Ved servering: Skær rullerne i mundrette stykker, og servér med soja, wasabipasta og syltet ingefær.