
Lækre forårstapas
Kom godt fra start med en opskrift der indeholder marineret blåskimmelost på selleri, hjertesalat med sennepscreme og laksecreme samt spegeskinke med mandelsalat og skorzonerrod.
AfOpskrift til 4 personer
Spegeskinke med mandelsalat og skorzonerrod
skorzonerrødder 2 stk.
groft salt 1 spsk.
lagereddike 2 spsk., ufarvet til røddernes kogevand
mandler 12 stk.
pistacienødder 12 stk., uden skal
brøndkarse ½ potte, grofthakket
hvidløg ½ fed, knust
grov sennep 1 spsk.
olivenolie 1 spsk.
groft salt ½ tsk.
friskkværnet peber
spegeskinke 4 store, tynde skiver, fx serano-, parma- eller skagensskinke
Skræl og skyl skorzonerrødderne, og kom dem i kogende vand tilsat salt og eddike. Kog dem i ca. 4 minutter, tag gryden af varmen, og lad rødderne køle af i kogevandet.
Hak mandler og nødder fint, og bland dem med de øvrige ingredienser. Læg skinkeskiverne 2 og 2 ved siden af hinanden på bagepapir, og fordel lidt mandelsalat på hver.
Læg de afdryppede skorzonerrødder i midten af skinkeskiverne, og rul dem sammen til to cigarer, som skæres i mundrette stykker.
Marineret blåskimmelost med selleri og purløg bambusspyd 8 - 12 stk., tynde til servering
knoldselleri 1 stk., ca. 1 kg
groft salt 1 spsk.
smør 25 g
blåskimmelost 100 g, fx Løgismose blå fåreost
olivenolie 1 spsk.
frisk purløg 4 spsk., finthakket__
Skræl sellerien, og skær den i 8-12 tern på ca. 3 × 3 cm. Kom ternene i en gryde med kogende vand tilsat salt, kog dem i ca. 5 min., og lad dem derefter trække i det varme vand under låg i ca.
15 min. Tag dem op, og lad dem dryppe godt af.__
Lad smørret blive gyldent i en pande, og steg selleriternene et kort øjeblik. Skær osten i 8-12 fine skiver en til hver af de stegte selleristykker, som den lægges oven på. Stik et bambusspyd igennem hvert tårn, dryp med lidt olivenolie, og drys med frisk purløg.
Hjertesalat med senneps-creme og lakserogn
piskefløde ½ dl
dijonsennep 1 tsk.
citronsaft ½ tsk., friskpresset
fint salt 1 nip
radicchio- eller hjertesalat 1 lille hoved, skåret i kvarte
Lakse- eller ørredrogn 2 spsk., frisk
Pisk fløden let med sennep, citronsaft og salt. Læg salatbådene i et lille fad med sennepscremen og rogn på toppen.
Anret de tre slags forårstapas smukt på små fade, og servér sammen med et glas koldt hvidvin.
Fad af Gurli Elbækgaard.__