Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kold mandel- og hvidløgssuppe med grønne rosiner

Grønne rosiner er et fantastisk bekendtskab, og du kan købe dem hos etniske grønthandlere. Traditionelt serveres suppen med grønne druer.

© Anders Schønnemann

Til 8 personer

pitabrød 3 stk.
vand ca. 8 dl, koldt
mandler 100 g, smuttede og revne
olivenolie 8 spsk.
hvidvinseddike 3 spsk.
salt
hvidløg 1-2 fed
friske ærteskud eller basilikum 2 håndfulde

Rist pitabrødene og afkøl.

Bræk brødet i mindre stykker, kom i en blender og hæld vandet herpå.

Kom resten af ingredienserne, dog ikke hvidløg, heri, og blend indtil du har en cremet og ”suppeagtig” konsistens.

Stil suppen i køleskab, indtil den skal serveres. Du må gerne lave suppen dagen før, og lade den stå natten over.

Ved servering: Riv hvidløg fint heri, og spæd med lidt mere koldt vand.

Servér straks i glas pyntet med ærteskud.

Relaterede Artikler