Kartoffelchips med kaffekrydret aioli
© Anders Schønnemann

Kartoffelchips med kaffekrydret aioli

Med denne opskrift kan du imponere alle ved at stille hjemmelavede snacks på bordet. Kaffe som krydderi lyder måske mærkeligt, men det smager virkelig godt.

Opskrift til 4 personer

bagekartofler 1-2 stk.
fritureolie 6-7 dl
kaffebønner 1 spsk., hele
hvidløg 1 fed
mayonnaise 1 dl, god
parmesan ½ dl, revet
Salt

Vask, og tør kartoflerne. Varm olien i en gryde. Kom kaffebønnerne i en lille sigte, sænk ned i olien i ½ minut. Tag dem op, og kom dem i en morter. Høvl tynde skiver kartoffel, den første skive bruges ikke.

Kom en håndfuld i gryden, tag dem op med en hulske, når de er gyldne og sprøde, og læg dem på bagepapir.

Drys med salt. Knus kaffebønnerne i morteren med hvidløg. Vend med mayonnaise og parmesanost, og servér.