Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillet brød med grillede svampe, stuvede ramsløg og brændenælder

Pluk lidt ramsløg og brændnælder, og lav den her smagfuld ret, der er hurtig at lave.

Grillet brød

© Anders Schønnemann

Grillet brød med grillede svampe og stuvede ramsløg og brændenælder

4 Personer

Det skal du bruge:

  • 10 ramsløgsblade
  • 150 g brændenælder
  • 1 dl fløde
  • ½ usprøjtet citron
  • 2 portobellosvampe
  • 4 skiver godt hvedebrød
  • ½ dl olivenolie
  • 1 håndfuld løgkarse
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Skyl urterne godt, og lad dem dryppe af.
  2. Kom en pande på grillen.
  3. Kom 2 spsk. olivenolie på og så urterne.
  4. Lad dem stege ved høj varme, til de falder sammen.
  5. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  6. Kom fløde på panden, og lad det koge ind i urterne, så det tykner og bliver dejlig cremet.
  7. Smag til med fintrevet citronskal og saft fra ½ citron og evt. lidt ekstra salt og kværnet peber.
  8. Rens/skyl portobellosvampene, og skær dem ud i skiver.
  9. Kom lidt olie på skiverne, og kom dem på grillen i 2 min. på hver side ved høj varme, så de får et flot grillmønster.
  10. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  11. Kom lidt olivenolie på brødskiverne, og grill dem på grillen, til de bliver sprøde og gyldne.
  12. Tag brødskiverne af grillen, og anret på et fad.
  13. Kom de grillede svampe ovenpå og til sidst en god skefuld stuvede urter.
  14. Drys med lidt løgkarse og friskkværnet peber.
  15. Spis med det samme, mens brød og stuvning er lune.