Friskdampede hjertemuslinger med chili og yuzu

En smagfuld forret, der får et skønt og friskt pift, når muslingerne ligger i en let syrlig fond med yuzu og fløde.

Krystalglas fra Louise Roe. Tallerkener i stentøj og hvide skåle i keramik fra keramiker Lone Schubert og bestik fra Gense.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Hjertemuslinger med chili og yuzu

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • ½ kg hjertemuslinger
  • 100 g hvid- eller spidskål
  • 1 grøn chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. smør
  • 2 spsk. yuzujuice
  • 1½ dl piskefløde

Det skal du gøre:

  1. Skyl og rens muslingerne grundigt. Fjern de ødelagte muslinger og dem, som ikke åbner sig, når du banker dem let mod bordkanten.
  2. Snit kålen fint. Halvér chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Pres hvidløget.
  3. Smelt smørret i en stor gryde, og svits kål, hvidløg og chili i gryden et kort øjeblik.
  4. Kom yuzujuicen i gryden, og læg låg på. Skru helt op, og kom nu muslingerne i gryden sammen med fløden, og damp dem i 2-3 min., til de har åbnet sig.
  5. Fordel muslingerne i skåle, og hæld fonden over.