© Anders Schønnemann

Forårssalat med varmrøget laks

En opskrift på sød ærtepuré og let syrlig kærnemælksdressing der er herligt til laksens røgede smag.

Opskrift til 4 personer

grønne ærter 3 dl, fra frost
hvidvin ½ dl
vand ½ dl
olivenolie 2 spsk.
salt og peber
kærnemælk 4 spsk.
piskefløde 2 spsk.
hvidløg 1 knivspids, friskrevet
salatblade 4 håndfulde, spæde
varmrøget laks 300 g

Kom ærter, vin, vand og olie i en blender, og blend til puré. Rør kærnemælk sammen med fløde og hvidløg, og smag til med salt.

Fordel puré og salatblade på fire tallerkener, og læg laksen herpå.

Dryp til sidst kærnemælksdressing henover, og servér.

Servér salaten på forårsfine tallerkener. Her af Helene Stockmarr fra Stilleben.