© Anders Schønnemann

Dukkahpanerede sildebidder med fennikelsalat

Giv silden lidt ekstra krydderi med en dukkahpanering. Sammen med sprød fennikel og rødløg er hver sildebid en himmerigsmundfuld.

4 personer / 12 små sildebidder

DUKKAHPANERET SILDEBIDDER

4 små silde fileter
4 spsk. dukkah (fås bl.a. fra Mill & Mortar)
20 g smør

FENNIKELSALAT

1 fennikel
1 rødløg
saft af 1⁄2 citron
lidt bredbladet persille

SÅDAN GØR DU:

• Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Skær hver sild i 3 stykker, så du har 12 stykker i alt. Vend sildene i dukkah på skindsiden og fold dem sammen på midten.

• Smelt smørret på en pande, og steg sildene i ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne.

• Skær top og bund af fennikel, og skær fennikel tyndt fx på et mandolinjern. Skær løget i tynde skiver. Kom fennikel og løg i en skål, og dryp citronsaft over, og kram det godt.

• Anret sild med fennikel og rødløg, og drys med persille.