Chevre Chaud med vaniljesyltede rabarber

De syltede rabarber klæder gedeosten flot i en i øvrigt klassisk chevre chaud.

4 personer

rabarber 200 g
eddike 1⁄2 dl
vand 1⁄2 dl
rørsukker 1 dl
vanilje 1 stang, korn heraf
blandede salater 200 g
gedeost i rulle 200 g
olivenolie
rugbrødschips

• Skær rabarberne i 1⁄2 cm tykke stykker, og kom dem i en lille gryde med eddike, vand, rørsukker og vaniljekorn.
• Kog ved svag varme, til sukkeret er opløst - det tager ca. 2 min.
• Tag gryden af varmen, og ladrabarberne afkøle i lagen.
• Skyl salaten godt, og slyng den.
• Skær gedeosten i skiver.
• Fordel gedeost på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 min. til den er gylden.
• Vend salaten med lidt olivenolie, og læg gedeost og rabarber ved.
• Dryp lidt vaniljelage over, og servér med rugbrødschips.

TIP! Resten af rabarberne kan spises som sødt på en skål ymer eller skyr.