Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Blå chips med gedeost

Hjemmelavede kartoffelchips er fantastiske både med og uden gedeost - og de kan laves i god tid før servering.

© Anders Schønnemann

Snack til 4-6 personer

Kartofler 500 g blå (kan erstattes af bagekartofler) olie 1 l til fritering
Havsalt
Gedeost 200 g cremet og blød
Creme fraiche 2 spsk.
Sesam 2 spsk. sort

• Skær kartoflerne i tynde skiver på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i ca. 30 min. Afdryp og tør dem.
• Varm olien i en gryde, og fritér kartoflerne lidt af gangen, indtil de er sprøde. Læg dem spredt til afdrypning på et stykke fedtsugende papir. Drys med havsalt.
• Rør gedeosten blød med creme fraiche, og læg på kartoflerne. Drys med sesam, og servér.

Relaterede Artikler