Bagt aubergine med flødecreme og merian
© Anders Schønnemann

Bagt aubergine med flødecreme og merian

Prøv denne opskrift - servér med brød til en salat eller grillstegt lam.

Opskrift til 4 personer

auberginer 4 stk.
olie
salt og peber
piskefløde ¼ l
æblecidervineddike 1-2 spsk.
merian 1 håndfuld

Sæt ovnen på 215?. Flæk auberginerne, og læg dem med skærefladen opad på en bradepande med bagepapir. Dryp olie over, og drys med salt og peber. Bag ca. 30 minutter, indtil auberginerne har fået god gylden farve, så er de møre.

Tag dem ud, og lad dem stå, indtil de er lune. Kom fløde og 1 spsk. eddike i en lille gryde, og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber og evt. lidt eddike. Anret auberginerne på tallerkener, dryp sauce over, og drys med merian.