Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Prøv den originale Daiquiri

Den klassiske version laves hverken med frosne bær eller flormelis, som mange ellers forbinder med Daiquiri.

© Claus Troelsgaard - Daiquiri forbinder de fleste nok med en masse røde frosne bær serveret i en champagneskål. Men faktisk er originalen en meget elegant og enkel drink, som stammer fra Cuba, og som senere er blevet udødeliggjort af Ernest Hemingway, som skrev om den i sin bog Øen og havet.

Daiquiri

Det skal du bruge:

  • 60 ml lys Skotlander rom
  • 20 ml friskpresset lime
  • 15 ml sukkersirup (2 dele sukker til 1 del vand)

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienser sammen.
  2. Hæld i flotte glas.

Hvis du skal have den to-go:

  1. Hæld drinken på flaske – gerne med masser af plads tilbage i flasken.
  2. Stil den på køl eller frys. Den må gerne fryse let, så den bliver til en grødet slushice.
  3. Pak den i picnickurven. Den skal nok holde sig kold, men sørg også for, at den er tøet nok til servering.
  4. Ved at have ekstra plads i flasken kan man ryste den og få pisket drinken sammen inden servering.