Prøv den originale Daiquiri

Den klassiske version laves hverken med frosne bær eller flormelis, som mange ellers forbinder med Daiquiri.

© Claus Troelsgaard

Simpel, men ekstravagant

Daiquiri forbinder de fleste nok med en masse røde frosne bær serveret i en champagneskål. Men faktisk er originalen en meget elegant og enkel drink, som stammer fra Cuba, og som senere er blevet udødeliggjort af Ernest Hemingway, som skrev om den i sin bog Øen og havet.

Daiquiri

Søren Krogh står bag drinkslaboratoriet Revir, som udvikler drinksmenuer til flere gourmetrestauranter i både ind- og udland. Sørens opskrift herunder er til én drink, men kan skaleres op, hældes på flaske og tages med to-go.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge:

  • 60 ml Skotlander rom
  • 20 ml friskpresset lime
  • 15 ml sukkersirup (2 dele sukker til 1 del vand)

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienser sammen.
  1. Hæld i flotte glas.

Hvis du skal have den to-go:

  1. Hæld drinken på flaske – gerne med masser af plads tilbage i flasken.
  1. Stil den på køl eller frys. Den må gerne fryse let, så den bliver til en grødet slushice.
  1. Pak den i picnickurven. Den skal nok holde sig kold, men sørg også for, at den er tøet nok til servering.

Ved at have ekstra plads i flasken kan man ryste den og få pisket drinken sammen inden servering.

LÆS OGSÅ