latte matcha latte kaffe
© Atelier Ea

Mandel Matcha Latte

En skøn varm drik til de kolde måneder, som tilmed har afstressende egenskaber.

latte matcha latte kaffe grøn blomster
© Atelier Ea

Nyt år, nye vaner. Jeg holdt fri de første dage af det nye år for at reflektere over det forgangne. Jeg er ikke fan af nytårsforsætter. Hvis 2017 har lært mig noget, så er det, at intet står skrevet i sten, og at det jo egentlig er ganske smukt. I stedet tror jeg på vigtigheden af selvindsigt. At være bevidst om sine handlinger og sørge for selv at beslutte, hvilken vej, man vil bevæge sig hen ad. Ellers ender man jo med blot at udleve andres beslutninger. 2017 blev året, hvor jeg sagde mit job op og flyttede til den anden side af landet for at bygge et rigtig hjem sammen med manden i mit liv og vores søn. Det blev også året, hvor jeg takkede nej til et prominent jobtilbud for i stedet at vælge det, som var rigtigt for min familie og jeg. Og jeg har aldrig været lykkeligere!

Intet af dette ville være sket, hvis vi ikke havde sagt ”nej” en million gange. Nej til alt det, som ikke passede ind i vores drømme – også selvom drømmene er så simple som at have tid til at lave mad, rejse og lege med August. At sige ”nej” er for mig lettere sagt en gjort, men det bliver bestemt lettere for hver gang.

latte matcha latte kaffe
© Atelier Ea

2017 blev også året, hvor jeg fandt ud af, at en god start på dagen gør det lettere at træffe bedre beslutninger. Sandheden er, at jeg ikke har nogen fast morgenrutine. Den smule, der var tilbage, røg ud af vinduet det sekund, jeg blev mor. Jeg elsker at sove så længe som menneskeligt muligt. Specielt på denne tid af året, hvor det er koldt og gråt udenfor. Jeg er villig til at gå ud ad døren med håret bundet op i en rodet knold og spise min morgenmad på vejen, hvis det kan give mig et kvarter ekstra under dynen. Det er dog ikke særligt praktisk, når man a) har en to-årig, som skal have morgenmad, og b) denne to-årige får en mega dårlig morgen, hvis jeg stresser rundt. Derfor står vi op i tide, så alle kan spise deres morgenmad i ro og fred. Og her kommer min matcha latte ind i billedet!

Den er min seneste tilføjelse til min ikke-eksisterende morgenrutine. Den kaster lys på en mørk vintermorgen og gør alting lidt smukkere. Tanken om dens cremede skum kan endda få dette b-menneske til at føle sig som et a-menneske. Jeg laver den ikke hver morgen, men næsten. Den tager nemlig kun 5 minutter at lave, og er derfor den perfekte luksuriøse forkælelse for travle mødre.

latte matcha latte kaffe vindue blomst rose
© Atelier Ea

Jeg er vild med smagen af mandelmælk, men du kan sagtens lave den med andre typer mælk. Kokos, soja, ko. Selv med vand, eller en kombination af vand og mælk. Jeg varmer mælken i en lille gryde, indtil den er så varm, at jeg ikke længere kan røre ved den. Herefter hælder jeg mælken i blenderen med de andre ingredienser, blender i 20 sekunder, ét voila. Den kan også piskes med et japansk matcha-piskeris, men jeg synes, at blenderen giver den bedste skum i denne specifikke opskrift. I opskriften bruger jeg - udover matcha - maca og ashwagandha, som begge er adaptogener og kendt for deres afstressende egenskaber. Som sødestof bruger jeg endvidere lucuma, da jeg har det i skuffen for tiden, men det kan sagtens erstattes af honning, eller helt udelades. For at gøre den ekstra cremet tilføjer jeg endelig en smule kokosolie. Lad mig endelig høre, hvad I synes!

latte matcha latte kaffe kop
© Atelier Ea

Mandel Matcha Latte

Det skal du bruge:

 • (2 kopper)
 • 500 ml mandelmælk
 • 2 tsk matchapulver
 • 1 tsk aswagandha-pulver
 • 1 tsk maca-pulver
 • 1 tsk lucuma-pulver (eller honning)
 • Et drys kanel
 • En ært kokosolie

Fremgangsmåde

 • Varm mælken i en gryde indtil den når en temperatur på 75-80 C.
 • Hæld den varme mælk i en blender sammen med de resterende ingredienser og blend i 20 sekunder.
 • Server straks i en stor tekop.