Fantastisk Rabarber-Vermouth-cocktail

Den perfekte velkomstdrink til middagsselskabet er en sød hjemmelavet rabarbersirup, en god, tør vermouth og gin.

Rabarber-vermouth-cocktail

© Anders Schønnemann

Rabarber-Vermouth-cocktail

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Rabarbersirup (2 dl)

  • 200 g rensede rabarber
  • 3 dl vand
  • 100 g sukker

Drinks

  • 6 cl rabarbersirup
  • 12 cl gin
  • 12 cl tør vermouth
  • saft af ½ citron
  • isterninger efter smag
  • 2 friske rabarberstilke

Sådan gør du:

Rabarbersirup

  1. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde med vand, og kog i ca. 15 minutter.
  2. Si saften, og kom den tilbage i gryden sammen med sukker.
  3. Lad rabarbersaften koge i ca. 20 min., til den tykner – men den skal ikke være tyk.
  4. Hæld den dernæst på flaske. Bliver den for tyk, kan den fortyndes med lidt vand.

Drinks

  1. Bland rabarbersirup med gin og vermouth, og smag til med citronsaft.
  2. Servér i glas med isterninger og rabarberstilke skåret i tynde strimler.

Relaterede Artikler