Rabarber-vermouth-cocktail
© Anders Schønnemann

Fantastisk Rabarber-Vermouth-cocktail

Den perfekte velkomstdrink til middagsselskabet er en sød hjemmelavet rabarbersirup, en god, tør vermouth og gin.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rabarbersirup (2 dl)

  • 100 g rensede rabarber
  • 1½ dl vand
  • 50 g sukker

Rabarber-Vermouth-cocktail

  • 3 cl rabarbersirup
  • 6 cl gin
  • 6 cl tør vermouth
  • ¼ saft af citron
  • 1 friske rabarberstilke
  • isterninger efter smag

Sådan gør du

Rabarbersirup

  1. Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde med vand, og kog i ca. 15 minutter.
  1. Si saften, og kom den tilbage i gryden sammen med sukker.
  1. Lad rabarbersaften koge i ca. 20 min., til den tykner – men den skal ikke være tyk.
  1. Hæld den dernæst på flaske. Bliver den for tyk, kan den fortyndes med lidt vand.

Drinks

  1. Bland rabarbersirup med gin og vermouth, og smag til med citronsaft.
  1. Servér i glas med isterninger og rabarberstilke skåret i tynde strimler.