Koud gezette koffie ijskoffie cold brew recept
© Getty Images

Drikker nogen overhovedet varm kaffe mere?

Koldbrygget kaffe er en af de største tendenser lige nu - vi ser nærmere på den populære kolde drik

Overskriften er tyvstjålet fra The New York Times, som fortæller, at salget af koldbrygget kaffe er eksploderet de seneste år. Kilden er den verdensomspændende kæde Starbucks, som selv om vinteren sælger kolde kaffedrikke, der dækker 60 procent af Starbucks’ drikkevaresalg.

Iskaffe og koldbrygget kaffe er ikke det samme, men ifølge The New York Times bruger mange kolde kaffedrikke til at symbolisere, at de fører meget travle liv og ambitiøst stræber efter at få hver time på dagen til at tælle.

Spørger man ejeren af Bodum, Jørgen Bodum, ser han også, at koldbrygget kaffe er en af de stærkeste tendenser lige nu, og Bodum producerer som en konsekvens heraf filtre og kander målrettet produktionen af den kolde drik.

Også på Bodums kafferisteri i Rødekro bliver der produceret en særlig kaffe til koldbrygning. Er den varme kop kaffe på vej ud? Hvis man ser på trendsættere – og det gør Starbucks og Bodum, der i øvrigt samarbejder – så vil vi i langt højere grad drikke koldbrygget kaffe i fremtiden.

Koud gezette koffie ijskoffie cold brew recept
© Getty Images

LÆS OGSÅ