Tærte med mango og savoiardi

Vi viste den forkerte opskrift til billedet på Morten Heibergs søde side i BO BEDRE nr. 3. Opskriften på mango soufflé er rigtig nok, men det viste billede er af en tærte med ananas og mango, som du får opskriften på her:

tærte med mango

© bobedre.dk

Mørdej:
90 g flormelis
250 g hvedemel
2 knvsp. fint salt
60 g mandelmel
120 g blødt smør
1 æg

Sigt flormelis. Sigt hvedemel og salt sammen i en skål. Tilsæt mandelmel.
Rør smør og flormelis sammen i en anden skål. Tilsæt det hele æg. Rør til det er homogent. Tilsæt hvedemel og salt og ælt dejen sammen med fingerspidserne. Rul dejen til en kugle, pak det ind i husholdningsfilm og lad dejen hvile i køleskabet natten over.

Ananas-mango creme:
100 g mandelmel (malede mandler)
100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
en knvsp salt
1 stort æg
1 spsk sødmælk
2 spsk maizena
150 g frisk ananas skåret i små tern
150 g frisk mango skåret i små tern

Pisk mandelmel, sukker og smør sammen i en skål. Kom salt og æg i. Tilsæt mælk, maizena og vend frugten i til sidst.

Bagning af tærten:
Forvarm ovnen til 180ºC.
Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm) og beklæd en tærteform med dejen.
Stil formen i køleskab i 15 minutter.
Tag formen ud af køleskabet og dæk dejens overflade med aluminiumsfolie og fyld op med tørrede bønner. Stil formen i ovnen og lad den bage i ca. 20 minutter indtil dejen er let gylden. Tag formen ud af ovnen uden at slukke den. Fjern aluminiumsfolien og de tørrede bønner. Hæld mango-ananas cremen i tærteformen og stil den tilbage i ovnen.
Lad den bage igen i ca. 30 minutter eller indtil overfladen er gyldenbrun og cremen har sat sig.
Tag tærten ud og lad den køle helt af på en rist. Tag tærten ud af formen og placér den på en bagerist.

Relaterede Artikler